Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Ruski naučnici razvili novi test visoke preciznosti za dijagnozu koronavirusa

Ruski naučnici razvili novi test visoke preciznosti za dijagnozu koronavirusa
31.03.2020. god.

Naučnici Centralnog istraživačkog instituta za epidemiologiju Savezne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor) razvili su novi test visoke preciznosti za dijagnozu virusa korona koji ne daje lažno pozitivnu reakciju.

„Dijagnostički komplet uspešno je prošao klinička ispitivanja i 25. marta je registrovan za upotrebu u Ruskoj Federaciji (sertifikat o registraciji za medicinski proizvod br. RZN 2014/1987)“, navodi se u saopštenju sajtu Rospotrebnadzora.

Novi test ispunjava sve savremene zahteve za osetljivost i specifičnost i omogućava da se u jednom istraživanju otkriju ne samo SARS-CoV-2, već i da se on diferencira od sličnih virusa, kao i od MERS-Cov (bliskoistočni respiratorni sindrom).

U petak je direktor Rospotrebnadzora saopštila da će novi testovi za određivanje KOVID-19 davati rezultate za 2,5 sata i znatno pojednostaviti proceduru. Oni će pomoći da se identifikuju ljudi, a prvenstveno lekara koji već imaju imunitet na virus korona.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Kirill Kallinikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Značajnije učešće Rusije u izgradnji strateške infrastrukture u Češkoj može potkopati nezavisnost te zemlje, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je doputovao u zvaničnu posetu Pragu.


Svaka bezbedna i efikasna vakcina postaće opšta dobrobit, izjavili su tehnički eksperti Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Senator Aleksej Puškov nazvao je borbu Nemačke i SAD oko izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ situacijom bez presedana, jer te zemlje nikada pre nisu ulazile u tako oštar sukob,...


Američke sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ krše međunarodno pravo, izjavila je predstavnik evropskog komesara za energetiku Kadri Simson. „Eksteritorijalna primena sankcija krši međunarodno pravo&

Američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio je Rusiji da će platiti ogromnu cenu ako se potvrde izveštaji da je platila talibanima za ubistvo američkih vojnika u Avganistanu.


Ministarstvo odbrane Izraela potvrdilo je nedavno testiranje sistema protivraketne odbrane "Arouv", koji je delom proizveo "Boing" i razvijeno u saradnji sa Američkom organizacijom za protivraketnu odbranu (MDO).


Ostale novosti iz rubrike »