Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Globalni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa premašio 70.000, dok je broj zaraženih premašio milion

RT: Globalni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa premašio 70.000, dok je broj zaraženih premašio milion
06.04.2020. god.


Pandemija koronavirusa je širom svetla odnela preko 70.000 života, navodi se u saopštenju univerziteta "Džons Hopkins". Sa oko 270.000 izlečenih slučajeva na globalnom nivou, broj aktivnih infekcija sada iznosi oko 1,1 milion.

Trebalo je samo dva dana da prođe još jednu tešku prekretnicu, odnoseći još 10.000 života na globalnom nivou od subote, sa još oko 150.000 ljudi više zaraženih, navodi se u izveštaju.

Ipak, Italija je prijavila svoj prvi pad broja teških slučajeva na intenzivnoj nezi, kao i dalji pad dnevnih žrtava tokom vikenda. Međutim, ona je i dalje najgore pogođena zemlja u Evropi sa gotovo 16.000 smrtnih slučajeva do sada.

Rim se oprezno priprema da uđe u "fazu dva" vanredne situacije, nakon što je potvrđeno da je zemlja prošla vrhunac epidemije, ublažavajući ograničenja, ali samo u određenoj meri.


Drugo najsmrtonosnije žarište i prvo po zaraženim, Španija, do danas je izgubilo preko 12.600 ljudi. Nakon je dnevni broj smrtnih slučajeva pokazao prve znake usporavanja, špansko rukovodstvo je zatražilo solidarnost u EU i upozorilo da će se unija propasti ako pogrešno shvati krizu sa Kovid-19.

U međuvremenu, broj smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama, koje predvode svet sa više od 330.000 slučajeva, neprestano raste i iznosi skoro 10.000, dok se zemlja priprema za "najtežu" i "najsmrtonosniju" nedelju, prema upozorenjima zvaničnika.

Nakon što je Njujork, najteže pogođeni epicentar u SAD-u, prvi put u više od nedelju dana zabeležio blagi pad novih slučajeva, predsednik Donald Tramp je izrazio je nadu da bi broj smrtnih slučajeva mogao da opadne. Njegovi savetnici u operativnoj grupi za koronavirus upozorili su, međutim, protiv prevelikog optimizma, jer će navodima prema dr Entoniju Faučiju naredni dani „izgledati zaista loše“.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Flavio Lo Scalzo / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kompanija Amazon poslala je email svim zaposlenima, u kojem se traži da prestanu da koriste aplikaciju TikTok, te da je uklone sa svih svojih uređaja.


Američka politika „maksimalnog pritiska“ neće sprečiti Iran da poveća svoje kapacitete za proizvodnju nafte, izjavio je visoki vladin zvaničnik, dok je promovisao veliki projekat vađenja nafte na jugozapadu zemlje. ...

Mandat Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) produžen je za godinu dana, objavio je šef Misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark na Tviteru. Produžetak su dogovorili Žozep Borelj, visok


Američka kosmička agenicija NASA i Japan potpisali su sporazum o zajedničkom radu na programu „Artemida“ (američki lunarni program), objavljeno je na sajtu NASA.

Severna flota je objavila snimak bojevog gađanja tokom vežbe u Barencovom moru. Na video snimku se vidi lansiranje protivbrodskih krstarećih raketa "Granit" i "Vulkan" sa


Ministarstvo odbrane objavilo je snimak presretanja američkog izviđačkog aviona iznad Japanskog mora. Ranije je Ministarstvo saopštilo da su sistemi za protivvazdušnu odbranu indentifikovali iznad Japanskog mora američki a


Ostale novosti iz rubrike »