Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD: Kina i Rusija sve aktivnije pokušavaju da ospore interese SAD, Zapada i saveznika

SAD: Kina i Rusija sve aktivnije pokušavaju da ospore interese SAD, Zapada i saveznika
16.05.2020. god.


Rusija povećava svoje vojno prisustvo na Arktiku i time ugrožava liniju protivpodmorničke odbrane NATO-a u Severnom Atlantiku, rekao je prvi zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Majkl Merfi.

„Kina i Rusija sve aktivnije pokušavaju da ospore interese SAD, Zapada i saveznika. Ni Arktički region nije zaštićen od toga“, rekao je Merfi.


„Saopšteno je da su na Koljskom poluostrvu razmešteni sistemi S-400, što prevazilazi okvire nacionalne odbrane. To je deo jačanja snaga na Severnom Atlantiku u cilju sprečavanja SAD i Kanade da odreaguju i da se pregrupišu u slučaju krize, čime je ugrožena linija protivpodmorničke odbrane NATO-a između Grenlanda, Islanda i Velike Britanije“, rekao je on.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Gugl mapa/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iran je upozorio na posledice prema bilo kojoj stranoj sili koja bi mogla biti umešana u nedavni incident na mestu obogaćivanja uranijuma Natanzu. Eksplozija u nuklearnom postrojenjeu je usledila...


Državni savet Turske (viši administrativni sud) poništio je odluku iz 1934. godine o pretvaranju Aja Sofije u Istanbulu u muzej, prenela je televizija Si-En-En Turk. "Državni savet poništilo je odluku...Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za sve što je...


Ostale novosti iz rubrike »