Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pmpeo: Borba protiv koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i SAD-a

Pmpeo: Borba protiv koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i SAD-a
18.05.2020. god.

 

Borba protiv pandemije koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu za Vašington Egzaminer.

Pompeo je napomenuo da u mnogim oblastima SAD i Ruska Federacija, uprkos nekim neslaganjama, mogu voditi uspešan zajednički rad, uključujući borbu protiv pandemije i terorizma.

„Drago nam je što možemo da pomognemo Rusiji u borbi protiv virusa. Kada je predsednik (Donald Tramp) razgovarao telefonom sa predsednikom (Vladimirom Putinom) pre oko nedelju dana, Tramp je odlučio da pruži Rusima ozbiljnu pomoć. Oprema za testiranje i respiratori su već na putu (ka Rusiji)“, rekao je Pompeo.

Takođe se podsetio na uspešan zajednički rad Rusije i Sjedinjenih Država na sprečavanju terorističkih napada.

„Kada sam bio direktor CIA, tesno sarađujem s Rusijom, sprečavajući terorističke napade. Ta zemlja nam je pomogla pružajući nam informacije i spasila živote Amerikanaca. Mi smo, s druge strane, pomogli Rusima da spreče teroristički napad koji je se pripremao u Sankt Peterburgu“, rekao je Pompeo.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Gennadiй Melьnik/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iran je upozorio na posledice prema bilo kojoj stranoj sili koja bi mogla biti umešana u nedavni incident na mestu obogaćivanja uranijuma Natanzu. Eksplozija u nuklearnom postrojenjeu je usledila...


Državni savet Turske (viši administrativni sud) poništio je odluku iz 1934. godine o pretvaranju Aja Sofije u Istanbulu u muzej, prenela je televizija Si-En-En Turk. "Državni savet poništilo je odluku...Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za sve što je...


Ostale novosti iz rubrike »