Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa

RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa
20.05.2020. god.


Britanski avio-kosmički gigant "Rols-Rojs" je objavio da će ukinuti najmanje 9.000 radnih mesta, zbog velikog smanjenja poslovanja na vazduhoplovnom tržištu zbog pandemije koronavirusa.

"Rols-Rojs" isporučuje motore za velike komercijalne avione kao što su "Boing" 787 i "Erbas" A350, ali s obzirom na ozbiljan uticaj koji će koronavirus i dalje imati na avioindustriju, potražnja će verovatno opadati i dalje.

Otpuštanje predstavlja više od 17 procenata ukupne radne snage od 52.000 zaposlenih kompanije, s tim što će glavni uticaj snositi deo kompanije za civilno vazduhoplovstvo. Pri tome, kompanija se nada da će uštedeti godišnje troškove u iznosu od 1,3 milijarde funti.


"Preispitujemo naše poslovanje jer očigledno, kada zaustavite aktivnosti ispod određenog nivoa, onda postaje neekonomično", izjavio je generalni direktor "Rols-Rojsa", Voren Ist.

Avio-kompanije širom sveta prizemljile su većinu svojih flota i malo je verovatno da će u kratkom roku uložiti toliko velika ulaganja kao što su novi avioni, a sve se to odražava kao oluja za "Rols-Rojs", koji dobija prihode od ukupnog broja sati leta svojih motora.

Konsultacije sa sindikatima bi trebalo da počnu uskoro, saopštila je kompanija.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / Paul Ellis 23 / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kompanija Amazon poslala je email svim zaposlenima, u kojem se traži da prestanu da koriste aplikaciju TikTok, te da je uklone sa svih svojih uređaja.


Američka politika „maksimalnog pritiska“ neće sprečiti Iran da poveća svoje kapacitete za proizvodnju nafte, izjavio je visoki vladin zvaničnik, dok je promovisao veliki projekat vađenja nafte na jugozapadu zemlje. ...

Mandat Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) produžen je za godinu dana, objavio je šef Misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark na Tviteru. Produžetak su dogovorili Žozep Borelj, visok


Američka kosmička agenicija NASA i Japan potpisali su sporazum o zajedničkom radu na programu „Artemida“ (američki lunarni program), objavljeno je na sajtu NASA.

Severna flota je objavila snimak bojevog gađanja tokom vežbe u Barencovom moru. Na video snimku se vidi lansiranje protivbrodskih krstarećih raketa "Granit" i "Vulkan" sa


Ministarstvo odbrane objavilo je snimak presretanja američkog izviđačkog aviona iznad Japanskog mora. Ranije je Ministarstvo saopštilo da su sistemi za protivvazdušnu odbranu indentifikovali iznad Japanskog mora američki a


Ostale novosti iz rubrike »