Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva namerava da poštuje sve odredbe Sporazuma o otvorenom nebu dok god je on na snazi

Moskva namerava da poštuje sve odredbe Sporazuma o otvorenom nebu dok god je on na snazi
22.05.2020. god.


Moskva namerava da poštuje sve odredbe Sporazuma o otvorenom nebu dok god je on na snazi, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Aleksandar Gruško.


„Pristup treba da bude pragmatičan. Sve dok je Sporazum na snazi, nameravamo u potpunosti da poštujemo sva prava i obaveze, koji iz njega proizilaze“, izjavio je diplomata, odgovarajući na pitanje da li će Rusija razgovarati s drugim učesnicima Sporazuma na temu izlaska SAD iz njega.

Gruško je izrazio nadu da ostali zemlje takođe savesno pristupati svojim obavezama.

On je saopštio da Moskva odbacuje bilo kakve pokušaje da se američki izlazak iz Sporazuma o otvorenom nebu opravda postojanjem nekih tehničkih problema.

Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da ovaj potez Vašingtona podriva fundamentalni Sporazum kojim se jača bezbednost u Evropi.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Andreй Teličev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U Moskvi je uhapšen savetnik generalnog direktora Roskosmosa, Ivan Safronov, saopštila je pres služba državne korporacije. Optužen je prema članu 275. Krivičnog zakonika o državnoj izdaji.


Kijev razmatra uvođenje mirovnih snaga OEBS-a u Donbas, pošto ta organizacija ima takav mandat, izjavio je potpredsednik vlade Ukrajine i ministar za reintegraciju takozvanih "privremeno okupiranih teritorija" Aleksej Reznikov...


Direktor Savezne službe za vojno-tehničku saradnju (FSVTS), Dmitrij Šugajev je saopštio da je Rusija u protekle četiri godine snabdela Srbiju helikopterima Mi-35M i Mi-17V, borbenim avionima MiG-29, kao


"Uvodeći sankcije protiv ruskih i saudijskih državljana Britanija se pokazala kao zaštitnica dobra“, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab. „Danas unosimo na spisak 49 državljana i organ


Ostale novosti iz rubrike »