Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Još uvek tražite vraga? Moskva osudila američku državnu službu nakon što je objavila grant od 250.000 dolara za „otkrivanje ruskih zdravstvenih dezinformacija“

RT: Još uvek tražite vraga? Moskva osudila američku državnu službu nakon što je objavila grant od 250.000 dolara za „otkrivanje ruskih zdravstvenih dezinformacija“
23.05.2020. god.
 
Umesto da frustracije ostave po strani da bi se borili protiv koronavirusa, antiruski elementi u SAD-u teže da Kremlj bude žrtveni jarac, saopštila je Moskva, opisujući novi grant SAD-a za „razotkrivanje ruskih zdravstvenih dezinformacija“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije dalo je prigovor Stejt departmentu zbog novoobjavljenog obaveštenja o grantu u petak. „Prilika“ za bespovratna sredstava u visini od oko 250.000 dolara, dodeliće se „organizaciji sa iskustvom u borbi protiv ruskih dezinformacija, analiza i programiranja“, koja će morati „da napravi izveštaj o ruskim i sovjetskim kampanjama dezinformacija u vezi sa zdravljem "pod budnim okom "eksperata iz oblasti" iz Stejt departmenta.


Ministarstvo je saopštilo da je takav potez u vreme kada bi sve zemlje trebalo da udruže napore u borbi protiv pandemije koronavirusa otkrio prave boje onih koji su zaduženi za svakodnevne operacije američkog Stejt departmenta.

Ministarstvo je naglasilo da službenici Stejt departmenta izgledaju kao da "rade svoj program", posvećujući malo pažnje signalima predsednika SAD-a Donalda Trampa, koji je nedavno odobrio pošiljku od 200 respiratora u Rusiju, od kojih je prvih 50 stiglo u Moskva u četvrtak. Medicinska oprema je deo 5,6 miliona dolara „humanitarne donacije“ koju su SAD namenile Rusiji. Moskva je saopštila da je „zahvalna“ na pomoći, pošto je početkom aprila poslala avion sa sanitetskim materijalom i opremom, uključujući maske za lice i ventilatore u Njujork, pogođen koronavirusom.
 
Pozivajući se na uzajamnu pomoć, Stejt department je takođe postigao pomirljivi ton, a portparol je u utorak saopštio da SAD "traže bolji odnos sa Rusijom na mnogim frontovima", dodajući da će obe zemlje "bez sumnje" pružiti jedna drugoj humanitarnu pomoć, ako se takva potreba pojavi.
 
 
Pomešani signali koji stižu iz SAD-a pokazuju da „moćni rusofobi“ i dalje imaju veliku snagu i u Vašingtonu i u američkoj vladi, „ne prestajući da se bave destruktivnim aktivnostima“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


"Zar ne bi bilo korisnije dodeliti tih 250.000 dolara zemljama kojima je pomoć potrebna da bi se spasio nečiji život?"

 

Verovatne mete buduće kampanje za borbu protiv dezinformacija biće ruski mediji, poput RT-a i Sputnjika, predviđa Ministarstvo. Iako su ruski mediji više puta optuženi za širenje "lažnih" vesti o pandemiji od strane glavnih zapadnih medija, optužbe su do sada ostale šuplje, a nedavni izveštaj britanske regulatorne agencije navodi da se takve tvrdnje protiv RT-a zasnivaju na lošoj metodologiji .

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Global Look Press / Christian Ohde / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iran je upozorio na posledice prema bilo kojoj stranoj sili koja bi mogla biti umešana u nedavni incident na mestu obogaćivanja uranijuma Natanzu. Eksplozija u nuklearnom postrojenjeu je usledila...


Državni savet Turske (viši administrativni sud) poništio je odluku iz 1934. godine o pretvaranju Aja Sofije u Istanbulu u muzej, prenela je televizija Si-En-En Turk. "Državni savet poništilo je odluku...Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za sve što je...


Ostale novosti iz rubrike »