Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Roboti umesto novinara

Roboti umesto novinara
30.05.2020. god.

 Kompanija Microsoft otpustila je preko 50 novinara i urednika iz svoje MSN i News redakcije. 

Kompanija planira da od sada vesti za mobilne uređaje i Edge internet pretraživač bira - veštačka intelligencija. Naime, Microsoft već neko vreme koristi veštačku inteligenciju i algoritme kako bi pružio personalizovane vesti svojim korisnicima. MSN postoji od sredine devedesetih, i bio je prvi Internet news servis na globalnom nivou, a kasnije je bio i integrisan u Windows XP operativni sistem.
 
I Google planira da koristi Ai u svojoj Google News aplikaciji, a na sličan korak su se odlučile i mnoge međunarodne news agencije. 
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američka ambasada je izrazila solidarnost sa antivladinim demonstrantima u Libanu, pozivajući sve strane da se „uzdrže od nasilja“, nakon sukoba u opustošenom Bejrutu nakon žestoke eksplozije. Hiljade ljudi o


Njegovo preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije (Rakita) sjutra, 09. avgusta, predvodiće Internet litiju. Specijalni gost je reditelj, pisac i scenarista Danilo Bećković.

Omiljeno odmaralište ruskih književnika 19. veka poznato je po svojim lekovitim izvorima, planinskim parkovima i udobnim starim gradovima sa južnjačkim koloritom i kavkaskom kuhinjom. Ovaj mali banjski region nalazi se...


Moskva-Siti je živopisni klaster nebodera koji krije neke neverovatne tajne. Svetski rekord u hodanju po žici

 Slika prva   Pođem u prodavnicu koja je, gle čuda, nas


Istraživači u Googleu su ostali zapanjeni kada su otkrili da je softver, koji je trebao da prevede tekst sa Korejskog na Japanski jezik, stvorio i svoj sopstveni. 


Ostale novosti iz rubrike »