Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Kampanja dezinformacija direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji“

„Kampanja dezinformacija direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji“
05.06.2020. god.

 
"Crna Gora se, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu, ponovo našla na udaru dezinformacija, s ciljem stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti, i predstavljanja naše zemlje kao nestabilnog faktora, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu", saošptio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

Bošković je za Radio Crne Gore kazao da je "za očekivati ponovno miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje, uoči predstojećih parlamentanih izbora".


"Svedoci smo velikog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore u posljednjih pola godine, korišćenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se na našu državu udarilo svim oružjem."

"Bili smo svjedoci u prva tri mjeseca ove godine da je ta kampanja postala toliko očigledna da se nije više skrivala iza nekih diplomatskih kanala, već je bila direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji. Naravno, globalna kriza koja je zadesila svijet je to malo usporila, ali kako se kriza postepeno stavlja pod kontrolu, svjedoci smo da je opet na dnevnom redu strahovit pritisak na Crnu Goru", kazao je Bošković.

"Svjedoci smo da se to ogleda kroz strahovitu kampanju dezinformacija, stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugorženosti u samoj Crnoj Gori, odnosno predstavljanja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu, kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija."

"Siguran sam da će, bez obzira što će se ta retorika povećavati kako se približavamo našim izborima, institucije na jedan kvalitetan način imati odgovore na sve to i da ćemo izbore dočekati u kvalitetnoj atmosferti, tako ih završiti i poslije toga se nadam u mirnijem ambijentu krenuti u ekonomski razvoj", rekao je Bošković.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Televizijski kanal "Zvezda" objavio je snimak lansiranja raketa Iskander-M tokom vežne na poligonu Kapustin Jar u Astrahanjskoj oblasti. Na snimku se vidi dejstvo raketa po objekti


Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da su Rusija i SAD postigle određeni napredak u pregovorima o kontroli naoružanja.


Ruska kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle eksplozije. Fotografije koje govore više nego reči pokazuju zapanjujuće prizore pre-posle eksplozije, snimljene od s

  Pre 75 godina, u Drugom svetkom ratu, američke vojne snage bacile su atomsku bombu na japanski grad Hirošimu. U trenutku kad se rat bližio kraju, mir u Evropi bio...


Američki Stejt department objavio je izveštaj o „osnovama ruske propagande“. Ruska ambasada u Vašingtonu smatra da taj izveštaj ima za cilj da „uguši“ zvanične predloge Moskve o obnavljanju saradnje...


Ostale novosti iz rubrike »