Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Severni tok 2” AG: SAD pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u EU

 „Severni tok 2” AG: SAD pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u EU
06.06.2020. god.


Kompanija „Severni tok 2” AG upoznata je sa nacrtom zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ koji je podnet američkom Senatu i smatra da takve mere Vašingtona pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u Evropskoj uniji koji će morati da plate milijarde više za gas, ukoliko gasovod ne bude izgrađen, rekao je predstavnik kompanije Jens Miler.


Prema njegovim rečima, kompanija-operator projekta već analizira moguće posledice za izgradnju cevovoda, ukoliko nacrt zakona bude usvojen.

„Zapadnoevropske energetske kompanije iz Austrije, Nemačke, Francuske i Holandije investirale su u projekat skoro po milijardu evra. Više od hiljadu kompanija iz 25 zemalja u potpunosti je zainteresovano da se projekat dovrši“, naglasio je Miler.

Ranije je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso saopštio da je nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet američkom Senatu.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Nord Stream 2 / Axel Schmidt/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Lukašenku na ponovnom izboru za predsednika Belorusije, saopštila je pres-služba Kremlja.


75 godina nakon što su udružili snage kako bi slomili Hitlerove naciste, Rusija i Velika Britanija jedva da govore na zvaničnom nivou. Čovek iz Moskve u Londonu kaže da...

Sjedinjene Američke Države, iskorištavajući situaciju sa koronavirusom, spremne su da uguše evropske zemlje radi svojih interesa, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti zamenik sekretara Ruskog saveta bezbednosti, Aleksandar...


Ruski zvaničnici nisu iznenađeni visokom podrškom Aleksandra Lukašenka na predsedničkim izborima u Belorusiji (oko 80 odsto). Oni smatraju da on predstavlja stabilnost države i stabilnost odnosa sa Rusijom. Međutim,...

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko osigurao je pobedu na izborima, prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija. Izbore su zasenili antivladini protesti.


Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, na kraju akcije prikupljanja pomoći za bolnice Kovid sistema u Pčinjskom okrugu, poziva sve građane Vranja da koriste usluge, kupuju...


Ostale novosti iz rubrike »