Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nova knjiga istoričara Dejana Ristića

Nova knjiga istoričara Dejana Ristića
21.07.2020. god.

 Nakon velikog uspeha knjige istoričara Dejana Ristića pod naslovom ,,Mitovi srpske istorije'' koja je za manje od godinu dana objavljena u tiražu od bezmalo deset hiljada primeraka, doživevši predstavljanja u više od trideset gradova i nekoliko država, kao i u više od stotinu srbskih i inostranih medija, pred čitaocima se nalazi njen nastavak pod nazivom ,,Zablude srpske istorije''.

 
Zaslugu za nastanak ove knjige ima izuzetno veliki broj čitalaca koji su inicirali i podržali autora u istraživačkom radu čiji je rezultat knjiga koja iz ugla istorijske nauke analizira neke od najznačajnijih mitova, nepoznanica i istorijskih zabluda naše mnogovekovne, burne, slavne i velike nacionalne istorije. 
 
 
Da li postoji ,,srbski, odnosno kalendar Svetog Save I''?
 
Da li još uvek mislite da je hrabri Miloš Obilić rasporio turskog emira Murata I na Kosovu polju? 
 
Koliko istina ima u tvrdnji da je prvi srbski car ujedno i jedini nemanjićki vladar bez oreola? 
 
Da li je najveći srbski osvajač, car Stefan Dušan IV Silni, zaista usmrtio svog oca? 
 
 
Sličnih pitanja, nedoumica, nepoznanica ili verovanja ima na pretek.
Istoričar Dejan Ristić, prvom i veoma popularnom knjigom pod naslovom ,,Mitovi srpske istorije" naučnim dokazima razvejao je neke od naših najznačajnijih mitova i vratio nas bistrim i istinitim izvorištima nauke.
 
Ovom knjigom, sazdanom na naučnim saznanjima i otkrićima, u 20 poglavlja ide još dalje, dublje i ubedljivije sa ciljem da naše istorijske zablude i nepoznanice iznese pred nas. 
 
Istorijske nepoznanice i zablude, kao i pseudoistorijske tvrdnje neumitno se povlače pred neumoljivim naučnim istinama i činjenicama. 
 
U stvaranju mitomanskih priča, izmišljotina i falsifikovanja prošlosti otišlo se predaleko. Krivotvori se naša slavna istorija i time se urušava i negira identitet nacije i ugrožava njen opstanak.
Ovi uzbudljivi i autentični istorijski eseji predstavljaju rezultat obaveze nauke i istraživača da se veličanstvena viševekovna istorija srbskog naroda rastereti i oslobodi teškog tereta mitomanije i istorijskih zabluda.
 
Autor svih ilustracija u ovoj knjizi je, kao i u slučaju ,,Mitova srpske istorije'', jedan od najistaknutijih srbskih grafičara mlađe generacije dr Nikola Radosavljević.
 
M. H. 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predlog zakona o recipročnim sankcijama protiv internet platformi koje su cenzurisale ruske medije uključuje blokiranje Jutjuba, ali ovo je krajnja mera, rekao je jedan od autora predloga zakona -...


Predsednik nepriznatog Pridnjestrovlja, Vadim Krasnoselski rekao je u intervjuu za "Parlamentarnu gazetu" o još jednom pokušaju Kišinjeva da pokrene veštački problem „povlačenja trupa“ iz regiona. Ra

Akcije NATO-a u Crnom moru izazvaće odgovor Ruske Federacije i drugih država koje nisu članice alijanse, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačev. „Akcij


Američko nuklearno oružje se nalazi u pet-šest evropskih država, članica NATO-a, koje na taj način dobijaju pristup sistemima, vezanim za nuklearno naoružanje, izjavio je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije...

Rusija nastavlja sa „agresivnom politikom i agresivnim akcijama“, navodi se u strateškom izveštaju NATO-a.


ODKB će promeniti plan operativnog raspoređivanja svojih snaga, uzimajući u obzir trenutnu vojno-političku situaciju, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu. "Detaljno smo razgovarali o vojno-poli


Ostale novosti iz rubrike »