Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu

Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu
25.07.2020. god.


Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu.


Vulin je naveo da je Vojska Srbije dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku podigne ovu kovid bolnicu, koja će imati kapacitet od približno 500 ležajeva.

On je objasnio da će ova bolnica po završetku epidemije moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe, i dodao da je Vojska Srbije obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata.

Ministar je rekao da se trenutno sprovodi rušenje starih objekata, i dodao da Grad Kruševac istovremeno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta.

Tokom obilaska lokacije, ministar je informisan o preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova, a Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova.

Takođe, izrađena je sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova, koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“, a izgradnja će početi za sedam do deset dana.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


Ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu pozvalo je London da preispita svoju politiku koja nudi vize za stanovnike Hong Konga sa britanskim prekomorskim statusom i utire put britanskom ka državljanstvu. ...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »