Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Odnosi sa Moskvom složeni po mnogim temama, ali je rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini nemoguće bez Rusije“

„Odnosi sa Moskvom složeni po mnogim temama, ali je rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini nemoguće bez Rusije“
27.07.2020. god.


Odnosi sa Moskvom složeni su po mnogim temama, ali rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini nemoguće je bez Rusije, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas u intervjuu za list „Rajniše post“.


„Trenutno su odnosi komplikovani po mnogim temama. Ali takođe znamo da nam je Rusija potrebna za razrešavanje sukoba poput onih u Siriji, Libiji i Ukrajini. To će raditi samo sa Rusijom, a ne uprkos Rusiji“, rekao je ministar.

Nemački ministar takođe je pohvalio rad sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, nazivajući ga „veoma iskusnim ministrom spoljnih poslova“.

„Na pregovorima on vrlo dosledno zastupa interese Ruske Federacije, ali sa njim uvek možete da nađete rešenje“, naglasio je Mas.

Mas je u intervjuu rekao i da se Nemačka protivi vraćanju Rusije u format G7 sve dok se ne bude video značajan napredak u rešavanju sukoba na Krimu i istoku Ukrajine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Grigoriй Sыsoev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


Ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu pozvalo je London da preispita svoju politiku koja nudi vize za stanovnike Hong Konga sa britanskim prekomorskim statusom i utire put britanskom ka državljanstvu. ...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »