Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva poslala protestnu notu ambasadama SAD-a, Velike Britanije i Kanade zbog isticanja zastave homoseksualaca

27.07.2020. god.


Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je protestnu notu ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Kanade nakon što su na zgradama istaknute zastave homoseksualaca, rekao je Vasilij Piskarev, šef komisije Državne dume za istragu spoljnog mešanja u domaće poslove.

Kako je Piskarev objasnio, u notama je istaknuto da su postupcima diplomatskih misija prekršene „odredbe Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i nacionalnog zakonodavstva Ruske Federacije“.

Krajem juna, američka ambasada je na svojoj zgradi u Moskvi istaknula "LGBT" zastavu te na Fejsbuku saopštila da "odaje počast LGBTI ponosu".


Kasnije je na svojoj zgradi zastavu stavila i britanska ambasada.

Komentarišući situaciju, Vladimir Putin je primetio da je američka diplomatska misija "pokazala nešto o tome ko tamo radi".  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je demonstrante u Belorusiji sa nastave s mirnim protestima i da „ne podležu provokacijama“.


Amerika i njeni saveznici moraju da budu agresivna konkurencija Rusiji u svim delovima sveta i pripravni za najgore, izjavio je šef Pentagona Mark Esper. „Pošto je reč o nadmetanju svetskih...

  Godišnjica oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača obeležava se 20. oktobra. I u porodici Ljubov Tulijeve iz Belorusije ovaj dan će postati poseban: 67 godina ona je sanjala da poseti...


Bivši predsednik Bolivije, Evo Morales je saopštio nameru da se vrati u zemlju nakon što je njegov socijalistički saveznik Luis Arke obezbedio pobedu na predsedničkim izborima. Govoreći toko


Ostale novosti iz rubrike »