Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji UN u Libanu dobro

Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji UN u Libanu dobro
28.07.2020. god.


Povodom jučerašnjeg oružanog incidenta i razmene vatre na spornom graničnom području između Libana, Sirije i Izraela, ministar Vulin je obavio telefonski razgovor sa starijim nacionalnim predstavnikom kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, potpukovnikom Aleksandrom Stanojevićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Tom prilikom, potpukovnik Stanojević je upoznao ministra odbrane da su svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u Libanu dobro i da nema povređenih, da obavljaju svoje redovne zadatke i da jučerašnji događaj na području naselja Šeba farme nije imao uticaja na njihove svakodnevne aktivnosti i rad. Srbski mirovnjaci ostaju spremni da se nesebično angažuju na očuvanju i izgradnji mira u operaciji UNIFIL i kao takvi su prepoznati od strane Ujedinjenih nacija i partnerskih država.
 
Stariji nacionalni predstavnik je ujedno izvestio ministra odbrane da se pripreme za rotaciju kontingenta Vojske Srbije u ovoj multinacionalnoj operaciji odvijaju po planu i da se povratak aktuelnog sastava u zemlju očekuje u avgustu.
 
Pripadnici Vojske Srbije su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL otpočeli 21. decembra 2010. godine i tamo su angažovani sa oružanim snagama Kraljevine Španije i Republike Italije.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je demonstrante u Belorusiji sa nastave s mirnim protestima i da „ne podležu provokacijama“.


Amerika i njeni saveznici moraju da budu agresivna konkurencija Rusiji u svim delovima sveta i pripravni za najgore, izjavio je šef Pentagona Mark Esper. „Pošto je reč o nadmetanju svetskih...

  Godišnjica oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača obeležava se 20. oktobra. I u porodici Ljubov Tulijeve iz Belorusije ovaj dan će postati poseban: 67 godina ona je sanjala da poseti...


Bivši predsednik Bolivije, Evo Morales je saopštio nameru da se vrati u zemlju nakon što je njegov socijalistički saveznik Luis Arke obezbedio pobedu na predsedničkim izborima. Govoreći toko


Ostale novosti iz rubrike »