Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Nove ruske podmornice i krstareće rakete predstavljaju ozbiljan izazov za Sjedinjene Američke Države“

„Nove ruske podmornice i krstareće rakete predstavljaju ozbiljan izazov za Sjedinjene Američke Države“
29.07.2020. god.


Nove ruske podmornice i krstareće rakete predstavljaju „ozbiljan izazov“ za Sjedinjene Američke Države, izjavio je general-pukovnik američkih vazduhoplovnih snaga Glen Van Herk.


„Tokom proteklih 30 godina, naši rivali i potencijalni protivnici posmatrali su kako Sjedinjene Američke Države sprovode obuzdavanje, kako se takmiče, kako se ponašaju tokom sukoba. Posmatranjem su imali priliku da se adaptiraju u svim oblastima, a posebno Rusija i Kina“, rekao je Van Herk na saslušanju u Senatu.

On je istakao da Rusija „razvija strateške sposobnosti poput podmornica koje su sada ozbiljan izazov za praćenje i predstavljaju potencijal za krstareće rakete“ koje mogu da pogode SAD.

Prema njegovim rečima, Kina ide sličnim razvojnim putem i njene oružane snage nastavljaju da razvijaju potencijal da postanu ekspedicione.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Senior Airman Perry Aston, defense.gov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »