Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Puškov: SAD pretvaraju Poljsku u vojno uporište na istoku Evrope protiv Rusije

Puškov: SAD pretvaraju Poljsku u vojno uporište na istoku Evrope protiv Rusije
04.08.2020. god.


Poljska se pretvara u vojnu podršku Sjedinjenih Američkih Država na istoku Evrope, izjavio je senator Aleksej, komentarišući odluku Vašingtona da pošalje u tu zemlju dodatnih hiljadu američkih vojnika.


„To je bilo za očekivati. Poljsku pretvaraju u američku vojnu podršku na istoku Evrope, naravno, protiv Rusije. To je bila zamisao Zbignjeva Bžežinskog i ona se ostvaruje. Poljska elita, opsednuta je antiruskim kompleksima, van svake sumnje likuje“, saopštio je Puškov.

On je istakao da ga ne bi iznenadilo da Amerikanci, nakon prebacivanja vojnika iz Nemačke u Poljsku, prebace i američke avionske bombe.

„O tome je već govorila ambasador SAD u Varšavi Mosbaher. Nju je tada Amerika dezavusiala – kažu, pogrešila je i generalno ne razume dobro ono o čemu priča. Varšava je saopštila da nema takvih planova. Međutim, ona se verovatno izletela zbog nepromišljenosti ili naprotiv, ispričala namerno, kao prvi 'probni balon', budući scenario razvoja događaja: premestiti američke atomske bombe iz Nemačke, koja nije oduševljena njima, u Poljsku, koja će ih dočekati radosno“, rekao je senator.

„Druga je stvar koliko je to potrebno i korisno za Poljsku kao zemlju, da se pretvori u najnaprednije uporište Amerike u Istočnoj Evropi. Poljska elita će zadovoljiti svoje ambicije, ali bezbednost Poljske, kojoj niko ionako ne preti, to neće ojačati, već će, naprotiv, ozbiljno potkopati“, zaključio je senator.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Andreй Mahonin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »