Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Šojgu: Oružane snage Rusije tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti

Šojgu: Oružane snage Rusije tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti
05.08.2020. god.


Oružane snage Rusije su tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti u uslovima pandemije, iako su zbog virusa korona morala da budu uvedena „pojedina ograničenja“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.„Uprkos pojedinim ograničenjima u sprovođenju planova za operativnu i borbenu pripremu, koja su povezana sa novom koronavirusnom infekcijom, jedinice i odredi pokazali su visoke borbene mogućnosti eliminisanja pretnji vojnoj bezbednosti Rusije. Iznenadna provera je pokazala da nije dozvoljeno da sposobnosti ruskih oružanih snaga prilikom rešavanja planiranih zadataka budu smanjene“, rekao je on.Prema njegovim rečima, vojnici su tokom provere postupali profesionalno, bezbednosni zahtevi su se striktno poštovali, a takođe je obezbeđeno „očuvanje oružja i municije“.

 
„Nisu dopušteni slučajevi nanošenja štete državnoj imovini, kao ni negativni uticaji na prirodno okruženje. Praksa sprovođenja iznenadnih provera vojnih okruga, vrsta i rodova ruskih oružanih snaga biće nastavljena“, dodao je Šojgu.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je demonstrante u Belorusiji sa nastave s mirnim protestima i da „ne podležu provokacijama“.


Amerika i njeni saveznici moraju da budu agresivna konkurencija Rusiji u svim delovima sveta i pripravni za najgore, izjavio je šef Pentagona Mark Esper. „Pošto je reč o nadmetanju svetskih...

  Godišnjica oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača obeležava se 20. oktobra. I u porodici Ljubov Tulijeve iz Belorusije ovaj dan će postati poseban: 67 godina ona je sanjala da poseti...


Bivši predsednik Bolivije, Evo Morales je saopštio nameru da se vrati u zemlju nakon što je njegov socijalistički saveznik Luis Arke obezbedio pobedu na predsedničkim izborima. Govoreći toko


Ostale novosti iz rubrike »