Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pompeo: Postignut određeni napredak u pregovorima s Rusijom o kontroli naoružanja

Pompeo: Postignut određeni napredak u pregovorima s Rusijom o kontroli naoružanja
06.08.2020. god.


Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da su Rusija i SAD postigle određeni napredak u pregovorima o kontroli naoružanja.


„U poslednjih nekoliko meseci naporno smo radili na tome da tri zemlje sa najvećim arsenalom nuklearnog oružja – SAD, Rusija i Kina, održe strateški dijalog o tome kako da zajedno smanjimo pretnju svetu kada je reč o korišćenju tog moćnog oružja. Sa Rusima smo postigli napredak, imali smo dva dobra sastanka i nadam se da ćemo imati još jedan“, rekao je Pompeo.

On je takođe još jednom izrazio nadu da će i Kina učestvovati u pregovorima.

„Smatramo da je to u njihovom interesu i znamo da je to u interesu celog sveta. Nadamo se da će učestvovati, nadamo se da će ih Rusija pozvati da učestvuju. Nadamo se da će ceo svet shvatiti koliko je važno da se tri nuklearne sile sa značajnim resursima i arsenalima okupe i stvore stabilniju i održiviju stratešku situaciju“, zaključio je Pompeo.

Pre nekoliko dana američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD rado zaključiti sporazum sa Rusijom o neširenju nuklearnog oružja.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao je sunarodnike da brane zemlju sa oružjem u ruci. „Naš zadatak je da se borimo d


Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju, bez obzira što je Vašington odbio ruski predlog o produženju START 3, rekao je novinarima...


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 


Ostale novosti iz rubrike »