BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Zaharova: U potpunosti treba poštovati sve tačke Sporazuma o otvorenom nebu

Zaharova: U potpunosti treba poštovati sve tačke Sporazuma o otvorenom nebu
24.11.2020. god.

Rusija smatra da u potpunosti treba poštovati sve tačke Sporazuma o otvorenom nebu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju „Rusija-24“.

„Sporazumi se moraju realizovati u potpunosti, a ne selektivno, kako su to mnogi naši zapadni partneri naučili i savršeno savladali. Poći ćemo od onoga što je napisano, zabeleženo, od čega proizilazi ovaj sporazum, od čega se sastoji i sve mora biti jasno sprovedeno. Našim partnerima smo o tome već rekli i to stalno ponavljamo i u javnosti", primetila je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju da pored direktnih političkih koraka „iz nekog razloga zapadni partneri smatraju da je potrebno svaku akciju povezati sa nekom vrstom informativne kampanje i od ovoga napraviti još jedan skandal, izmisliti nešto što ne postoji, a Rusiju optužiti za ono za šta smo možda sami krivi“.

Prema njenim rečima, u slučaju Sporazuma o otvorenom nebu situacija eskalira već nekoliko godina stalnim neosnovanim optužbama protiv Rusije.

SAD su 22. novembra zvanično izašle iz Sporazuma o otvorenom nebu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Moskva tražiti čvrste garancije od država preostalih u Sporazumu o otvorenom nebu da će ispunjavati svoje obaveze.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / MID RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija će odgovoriti na nove sankcije EU zbog slučaja Alekseja Navaljnog, a kakva će biti reakcija još nije poznato, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško. „Kada bude akcij...


Danas je u Banjaluku stigao drugi kontingent od 20.000 doza ruskih vakcina protiv koronavirusa „Sputnjik V“.

Ruske vakcine protiv koronavirusa takođe efikasno deluju protiv onih sojeva koji se šire Evropom, rekao je predsednik Vladimir Putin, pozivajući se na relevantne izveštaje koji su mu dostavljeni.


„Netanjahu pati od opsesije Iranom i misli da je on uzrok njihovih unutrašnjih problema“


Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena da Sjedinjene Države „nikada neće priznati takozvanu aneksiju“ Krima, rekao je da se to nikada nije...


Ostale novosti iz rubrike »