BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva obećala američkoj ambasadi „ozbiljan razgovor“ nakon podrške protestima u Rusiji

Moskva obećala američkoj ambasadi „ozbiljan razgovor“ nakon podrške protestima u Rusiji
24.01.2021. god.

 
Ministarstvo spoljnih poslova obećalo je rukovodstvu američke ambasade u Moskvi „ozbiljan razgovor“ nakon što su strane diplomate objavile materijale u znak podrške neodobrenim protestima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ruska strana je primetila da nije prvi put da američka ambasada pokazuje nepoštovanje diplomatskih normi i pravila objavljujući na internetu poruke o ilegalnim radnjama u ruskim gradovima, u kojima, „zapravo, govorimo o podsticanju nasilnih radnji licemerno ga nazivajući mirnim protestom, u koji su cinično organizatori uključili čak i maloletnike“.

„Rukovodstvo američke ambasade imaće ozbiljnu raspravu u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova primetilo je da bi Vašington trebalo da se reši svojih unutrašnjih problema, uključujući „prevazilaženje dubokog raskola u američkom društvu, generisanog socijalnom nepravdom, nejednakošću i progonom neistomišljenika“.

Pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da podstaknu radikalne elemente osuđeni su na neuspeh i imaće negativne posledice po bilateralne odnose, naglašava se u saopštenju.
Ranije je američka ambasada u Rusiji objavila lokacije i vreme neodobrenih protesta u raznim ruskim gradovima i pozvala svoje građane da izbegavaju posetu tim mestima. 
S druge strane, američka ambasada je podržala proteste i osudila ruske vlasti.
  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo inostrannыh del Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nakon svečane akademije grada Banjaluke, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održali su kratak sastanak iza zatvorenih vrata, javlja reporter BN TV.


Predsednik Vladimir Putin reagovao je na izjavu ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji ga je ranije pozvao na sastanak. Predsednik Putin je rekao da, ako predsednik Ukra

Premijer Slovačke Eduard Heger je na konferenciji za novinare saopštio o proterivanju zaposlenih u ruskoj diplomatskoj misiji. „U skladu sa trenutnom geopolitičkom situac


Češka će smanjiti broj osoblja ruske ambasade na nivo češke diplomatske misije u Moskvi, rekao je ministar spoljnih poslova Češke Jakub Kulganek. Proterivanje može obuhvatiti oko 70 ljudi.

Ukrajina je zatražila da Evropska unija razmotri mogućnost isključenja Rusije iz SWIFT-a, međunarodnog sistema transfera između banaka, predlažući da se ta mera doda novom paketu sankcija. Moskva j


Jazak imuno – voda obogaćena mineralima


Ostale novosti iz rubrike »