BitLab хостинг
Почетна страница > Видео дана

ВИДЕО

Вучић и НАТО: послужио хлеб и со убицама Србије

25.11.2015. год.
Фајгељ је изговорио и ово: „Хлеб и со – симбол нашег гостопримства – дали смо убици Србије, силоватељу Србије. Човеку који представља НАТО пакт који је убијао нашу децу, рушио наше градове, рушио наше мостове, рушио нашу земљу. Никада нисмо били овако понижении”…
ВИКИПЕДИЈА: Андреј Фајгељ је сада доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Доктор је француског језика и књижевности. Био је и заменик председника странке Трећа Србија до промене статута странке.Магистарске и докторске студије завршио је на Универзитету Монпелије III уФранцуској. Докторску тезу Упоредна фразеологија и идеологија у епици:Хомер, француско витешко песништво, гусле одбранио је са највишим похвалама

БИВШИ директор Културног центра Новог Сада Андреј Фајгељ приведен је у току дана на „информативни разговор“ због коментара потеза актуелне власти, сазнаје НСПМ.

У свом видео запису, који је објавио на ЈуТјубу, Фајгељ је оштро осудио Вучићев дочек на аеродрому са погачом и соли генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга.

Још није официјелно објављено ни да је Фајгељ приведен, нити – због чега.

Можда се то догодило управо због садржаја и жестине критике поводом дочекивања Столтенберга хлебом и сољу.

Можда због целине онога што је пред камером изговорио. А можда и зато што је у једном моменту изговорио реч „устанак“.

Да ли су и целина Фајгељове критике и то „место“ довољан разлог за „информативни разговор“ – просудите сами.

Фајгељ је, поред остало, рекао: „Хлеб и со” – симбол нашег гостопримства – дали смо убици Србије, силоватељу Србије. Човеку који представља НАТО пакт који је убијао нашу децу, рушио наше градове, рушио наше мостове, рушио нашу земљу.

Никада нисмо били овако понижении.

И раније су нам убијали децу. И раније су нас клали и драли. И маљевима су нам разбијали главе, али ни Турци, ни усташе, ни нацисти нису захтевали да тиме будемо задовољни и да их дочекујемо хлебом и сољу.

Најрадије бих плакао и урлао од беса. Уосталом, то сам малопре и радио. И могу само да кажем да се надам да ће после овог дна, овог пузања, овог клечања доћи устанак и да ћемо се усправити. И да ћемо се сетити да имамо кичму. Јер, ови људи су немилосрдни. Они никада неће стати.

Сваки пут сам мислио да је – дно. Али, они нашу главу сваки пут још дубље забију у блато…

Постоји само један начин да се повуку црвене линије. Да овај народ каже „нe” и поврати изгубљено достојанство. Отворите уџбенике из основне школе и погледајте који је то начин и шта ће се свима вама догодити када дође слобода».

Википедија о Фајгељу:

Андреј Фајгељ (Нови Сад, 12. мај 1978) је српски филолог, политичар и културни радник. Био је годину и по дана директор Културног центра Новог Сада, а сада је доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Доктор је француског језика и књижевности. Био је и заменик председника странке Трећа Србија до промене статута странке.

Магистарске и докторске студије завршио је на Универзитету Монпелије III у Француској. Докторску тезу Упоредна фразеологија и идеологија у епици: Хомер, француско витешко песништво, гусле одбранио је са највишим похвалама. Добитник је више стипендија и награда за успех у студијама и аутор више научних радова и популарних чланака.

Један је од оснивача Центра за савремену едукацију у Новом Саду и Међународне иницијативе за праћење антисрбизма. Покренуо је више успешних пројеката: Радна етика у Србији, Европски дан комшија, производња српске ћириличке тастатуре, извињење шпанске националне телевизије српском народу поводом неистините репортаже о Јасеновцу.

Председник је Организационог одбора за пријаву Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. године. Члан је управног одбора Балканског удружења православне омладине.

Говори француски, енглески, грчки, италијански и шпански, влада латинским, старогрчким,руским и немачким, служи се албанским, хебрејским и другим језицима.

Са супругом Јованом, професорком италијанског језика, има четворо деце и то два сина и две ћерке.






ВИДЕО

14.11.2022 17:49
Доцент Кораћ помјера сајбер границе

ВИДЕО

18.04.2022 10:57
РУСКА ВОЈСКА ЗАПЛЕНИЛА КОВИД-ДРОНОВЕ!!!

ВИДЕО

28.03.2022 15:47
Тарас Буљба

ВИДЕО

01.11.2021 12:43
Селимовић: Највећи дио Бошњака води српско поријекло и ту нема спора што се тиче науке

ВИДЕО

31.10.2021 13:17
Шешељ о опозицији у Републици Српској

ВИДЕО

19.10.2021 10:43
Право вријеме за враћање отетих надлежности Српској

ВИДЕО

09.09.2021 15:49
Дан заставе - дан србског јединства

ВИДЕО

31.07.2021 20:23
МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ: ВАЛЕНТИН ИНЦКО ЈЕ КРИМИНАЛАЦ!

ВИДЕО

20.06.2021 21:43
Злочин без казне - страдање Срба у средњем Подрињу

ВИДЕО

26.05.2021 18:32
Салих Селимовић - Ја сам муслиман, али не желим да заборавим српске корене!

ВИДЕО

30.03.2021 20:51
Ратни сниматељ говори о својим сећањима о Сребреници

ВИДЕО

25.02.2021 13:56
Први документарни филм о геноциду у Јасеновцу