BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

РТ: Русија ће бити идеалан домаћин за утакмице ЕВРО 2020 - Чечерин

РТ: Русија ће бити идеалан домаћин за утакмице ЕВРО 2020 - Чечерин
28.11.2019. год.


Шеф УЕФА-е Александар Чеферин рекао је председнику Владимиру Путину да не сумња да ће Русија бити идеалан домаћин за утакмице на Европском првенству 2020. године.

На састанку у Санкт Петербургу, Чеферин се осврнуо на успешно искуство Русије у одржавању Светског првенства у фудбалу 2018. године, рекавши Путину да је сигуран у способност земље да угости сличне утакмице на високом нивоу у европском фудбалском спектаклу следеће године, преноси ТАСС.

Путин и Чеферин, фото: РИА Новости

Санкт Петербург се припрема да буде домаћин за четири утакмице на турниру "Евро 2020", укључујући три утакмице групне фазе и једно четвртфинале, у градској "Гаспром арени", капацитета 68 000 гледалаца.

Место одржавања биће једно од 12 у 12 различитих земаља, у посебном издању европског првенства поводом 60. годишњице овог такмичења.


фото: © AFP

Давање поверења шефа УЕФА-е Чеферина биће посебно добродошло с обзиром да долази у време када је руски спорт подвргнут свежим допинг скандалом због наводних манипулација подацима које је московска лабораторија предала Светској антидопинг агенцији (ВАДА).

ВАДА ће 9. децембра званично објавити своју одлуку о потенцијалним санкцијама против Русије, са позивом да тој земљи буде забрањено организовање такмичења или такмичења на међународним спортским догађајима било које врсте у наредне четири године.

Међутим, подразумева се да догађаји УЕФА не би били обухваћени таквом забраном.

Русија се већ квалификовала за "Евро 2020", а жреб ће бити одржан у суботу.

Извор: Восток / РТ


  • Извор
  • фото: © Sputnik / AFP / RT/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Redovna izborna skupština Srpskog atletskog saveza održana je danas u prostorijama Hotela M. Predsednik SAS, Veselin Jevrosimović ponovo je reizabran za novi četvorodišnji mandat na ovoj poziciji 2024-2028. Ovo...


Пријатељска утакмица ће се одиграти у ВТБ Арени капацитета преко 25.700 места

 Danas je u prostorijama hotela Crowne Plaza održana Konferencija za medije povodom 100 dana do Svetskog prvenstva u krosu 2024, kao i otkrivanje logo-a takmičenja.


Juniorska šampionka Evrope, treća na mitingu Dijamantske lige, sedma na Svetskom prvenstvu za seniore, četvrta na Evropskom prvenstvu u dvorani i državna rekorderka Srbije u skoku uvis, Angelina Topić...

    Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta je pobednica finala dijamantske lige u Judžinu sa skokom  u dalj od 6.85 metara. Na istom takmičenju juniorka Angelina Topić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se pre desetak dana u Budimpešti sa srpskim atletičarima koji su nastupali na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti i rukovodstvom Srpskog atletskog saveza. Predsednik...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА