BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Merkelova: Nemačka je odlučila da izgradi „Severni tok 2“

Merkelova: Nemačka je odlučila da izgradi „Severni tok 2“
20.04.2021. god.

Nemačka se zalaže za izgradnju "Severnog toka 2" i želi da razvije trgovinske odnose sa Rusijom, rekla je kancelar Angela Merkel na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.


Prema njenim rečima, sporovi oko primene projekta deo su širih nesuglasica između evropskih zemalja i Moskve, te da je to, između ostalog, element političke borbe.

„Nemačka je odlučila da izgradi `Severni tok 2`“, rekla je Merkelova.

Kao jedan od argumenata, kancelar je napomenula rad već operativnog cevovoda.

„Želela bih da istaknem da gas iz `Severnog toka 1` nije ništa gori od onoga koji prolazi u tranzitu preko Ukrajine ili gasa koji dolazi iz Rusije kroz Tursku“, rekla je ona.

Merkelova je podsetila da je zajednički stav članica EU izražen u ažuriranoj gasnoj direktivi koja je stupila na snagu u maju 2019. godine. Prema uslovima dokumenta, evropska država, na čiju teritoriju ide obalski gasovod, sama utvrđuje da li se na nju odnose odredbe Trećeg energetskog paketa.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Nord Stream 2 / Akselь Šmidt/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jednom od najistaknutijih američkih diplomata u Rusiji, portparolu ambasade Rebeki Ros, rečeno je da se pripremi za povratak u Vašington, potvrdila je ona. Ovaj potez dolazi usred talasa proterivanja...


Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan rekao je da je ta zemlja priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država.


Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar dočekao je na Aerodromu „Nikola Tesla“, zajedno sa direktorom Kancelarije SZO u Srbiji Marijanom Ivanušom i direktorkom Unicefa u Srbiji Dejanom...

Rusija je duboko zabrinuta opasnim razvojem situacije u sektoru Gaza i istočnom Jerusalimu i u tom svetlu poziva Izrael i Palestinu da ne preduzima korake koji mogu izazvati dalju...


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se u Madridu sa ministrom odbrane Kraljevine Španije Margaritom Robles.


Ostale novosti iz rubrike »