BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rusija zabrinuta opasnim razvojem situacije u sektoru Gaza i istočnom Jerusalimu

Rusija zabrinuta opasnim razvojem situacije u sektoru Gaza i istočnom Jerusalimu
12.05.2021. god.

Rusija je duboko zabrinuta opasnim razvojem situacije u sektoru Gaza i istočnom Jerusalimu i u tom svetlu poziva Izrael i Palestinu da ne preduzima korake koji mogu izazvati dalju eskalaciju napetosti, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 
„Moskva sa krajnjom zabrinutošću prati tako opasan razvoj događaja. Odlučno osuđujemo napade na civile, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Pozivamo strane da pokažu uzdržanost i da ne preduzimaju korake koji nose opasnost od dalje eskalacije napetosti. Smatramo da je važno poštovanje statusa kvo po pitanju Svetih mesta u Jerusalimu, zapisanog u jordansko-izraelskom mirovnom sporazumu, kao i poznatih rezolucija UN, koje se odnose na taj grad“, saopštila je Zaharova.

Ona je istakla da će Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN-a i učesnica „kvarteta“ međunarodnih posrednika za rešavanje situacije na Bliskom istoku „u saradnji sa regionalnim i međunarodnim stranama dosledno nastojati na sveobuhvatnom i stabilnom rešenju problema u skladu sa rezolucijama SB UN, koje predviđaju formiranje dve države – Palestine i Izraela koje koegzistiraju u miru i bezbednosti“.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo inostrannыh del Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nikome nije uspelo da ukroti zloglasnu Drenicu, a to je 1999. godine učinila 37. motorizovana brigada iz Raške, koja je iz sastava Druge armije pretpotčinjena Trećoj armiji, odnosno Prištinskom...


Prvi ruski predsednik, Boris Jeljcin, bio je okružen „stotinama“ agenata Cije koji su mu govorili šta da radi tokom svog mandata na mestu predsednika, kaže Ruslan Hasbulatov, nekadašnji predsednik...

Američki državni sekretar Entoni Blinken uputio je čestitke povodom Dana Rusije.    „U ime američke


Vašington se nada da će naći put napred u odnosima sa Rusijom, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki za „Si-En-En“.Ostale novosti iz rubrike »