BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: NATO kroz vojne vežbe „Branilac Evrope 21“ pokazuje svoju agresivnu nameru

Lavrov: NATO kroz vojne vežbe „Branilac Evrope 21“ pokazuje svoju agresivnu nameru
19.06.2021. god.

NATO kroz vojne vežbe „Branilac Evrope 21“ pokazuje svoju agresivnu nameru, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na kraju razgovora sa šefom beloruske diplomatije Vladimirom Makejem.


„Razgovarali smo o akcijama NATO-a koji pokušava da destabilizuje situaciju na našem zajedničkom evropskom kontinentu. Tekuće vojne vežbe velikih razmera „Branilac Evrope 21“ koje i dalje traju ocenjujemo kao demonstraciju agresivnih namera Alijanse. O tome se govorilo i tokom naših kontakata sa američkim kolegama“, dodao je Lavrov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/MID RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »