BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Rusija isporučila Siriji 250.000 doza vakcina kao deo velikog paketa pomoći - Ministarstvo odbrane

RT: Rusija isporučila Siriji 250.000 doza vakcina kao deo velikog paketa pomoći - Ministarstvo odbrane
27.07.2021. god.

Ruska vojska je isporučila 250.000 doza ruske vakcine "Sputnjik lajt" u Damask, zajedno sa testovima za koronavirus i tonama humanitarne robe u okviru inicijative za humanitarnu pomoć Ministarstva odbrane.


Vakcine i milion testova predati su sirijskim vlastima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Sirije. U Siriju su otpremljeni vojno-transportnim avionom Il-76 u specijalnim termalnim kontejnerima osiguravajući da su ispunjeni svi neophodni uslovi skladištenja.


Ministarstvo odbrane takođe je objavilo snimak utovara u avion u Moskvi. Mogu se videti ruski vojnici kako premeštaju posebne bele kontejnere unutar aviona. Svaki od njih deluje kao zamrzivač i sadrži 10.000 doza vakcine.

Odluku o slanju vakcina i testova u Siriju doneo je predsednik Vladimir Putin na inicijativu ministra odbrane Sergeja Šojgua. Ruska međuresorska radna grupa takođe je stigla u Damask.

Grupa koju predvodi general-pukovnik Mihail Mizincev, šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom, ima zadatak da pomogne sirijskim vlastima da usmere svoje napore u olakšavanju povratka sirijskih izbeglica, obnovi zemlje i modernizaciji zastarelih tehnologija.

Rusija će redovno slati slične pakete pomoći, rekao je Mizincev. Pomoć takođe uključuje oko 160 tona hrane, lekova, opreme i razne druge robe.


Vakcina "Sputnjik lajt" je lakša verzija prve vakcine "Sputnjik V", koju je takođe razvio nacionalni institut Gamaleja.

Izvor: RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sve je više stranaka i političkih objava na društvenim mrežama.


CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:

Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim


Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »