BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Podjele pozicije i opozcije neće Republici Srpskoj dobra donijeti?

Podjele pozicije i opozcije neće Republici Srpskoj dobra donijeti?
13.10.2021. god.
Koju će cijenu platiti Srbi u Republici Srpskoj zahvljaujuću političarima koji se bore za vlast dok se crni oblaci nadvijaju nad Republikom Srpskom?

Pritisci na Republiku Srpsku rastu od strane onih koji su bili protiv njenog nastanka.

To nije čudno. 

Čudno je kako se ponaša opozicija u Republici Srbskoj.

Da li  je popzicija zanesena željom da se  domogne vlasti ili u želji da se dodvori onim spoljnim faktorima koji žele da uniište Republiku Srpsku?

U svojim aktivnostima koje su usmjerene da narod počne sumnjati u institucije Republike Srpske posebno se izdvaja gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković.

Ko ne zna na kojoj je funkciji, a da mu se daju na uvid njegove aktivnosti, stekao bi utisak da taj momak radi u tužilaštvu, a ne na poziciji gradonačelnika u najvećem gradu Republike Srpske.

U vrijeme kada Ustavni sud BiH pokušava oduzeti Republici Srbskoj, njene šume, njen veliki dio teritorije, da Draško Stanivuković pokreće aferu kisonik.

Da li je to slučajno?

Taj kiseonik se uvozi godinama. I baš dan kada Ustavni sud donese stav da Republici Srbskoj oduzma šume, Draško se sjeti kiseonika.

U toj aferi se nabaci posao firmi iz Federacije BiH da snadbijeva zdravstvene ustanove kiseonikom u Republici Srbskoj.

Da li je mmoguće da ni jedna firma u Republici Srbskoj nije sposobna da preveze cisternu gasa iz tačke A u tačku B, nego to će da radi firma iz FBiH?

U igri su veće količine novca, a posebna priča je zavisnost Republike Srpske sa kisonikom od firme iz FBiH. 

Građani Republike Srpske, a posebno Banja Luke, pamte smrt 12 beba tokom početka rata u BiH, kada muslimansko/hrvatske snage i zapadnjaci nisu dozvolili dopremanje kiseonika iz Srbije. 

Ko dobronamjeran, razuman, posle takvih bolnih iskustava može raditi da sanbijevanje mzdravstvenih ustanova kiseonikom u Republici Srbskoj zavisi od jedne porodične firme u Federaciji BiH?

 

Drašku Stanivukoviću to izgleda ne smeta, a  ni Zolaku direktoru Agencije za lijekove BiH.

U javnost stižu informacije da postoje planovi do proljeća 2022. ukidanja Republike Srpske.

Pozicija kao odbranu od  opasnosti koje prijete Republici Srbskoj, najavljuje vraćanje na izvorni Dejton, vraćanje izvorni nadležnosti koje su oduzete Republici Srbskoj.

Iz opozicije stižu najavee  da neće podržati predlog vraćanja oduzetih nadležnosti Republici Srbskoj.

 Izetbegović zadovoljan stavovima SDS-a i PDP-a (VIDEO)

 

U Kosovsku bitki je izašao dio Srba, izašli su razjedinjeni i postali plijen Turskog okupatora. Posledice su bile strašne.. Brojni mrtvi, opljačkani, Viševjekovno ropstovo, siromaštvo. Turci su znalački podsticali podjele, poturčavali, Niz današnjih problema je vezan  za nejedinstvo u Kosovskom boju.

Kave će posledice imati podjeljenost pozicije i opozicje u Republici Srpkoj, vrijeme će pokazati.

Narodna mudrost kaže. Zlo dobra donijeti ne mmože.

 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je podržalo Rusiju u osudi tzv. „Samita za demokratiju“ koji će se održati sledećeg meseca, kojeg organizuju SAD, kritikujući to kao izobličenje vrednosti za koje...


Ukazom Federalne agencije za pitanja Zajednice Nezavisnih Država, sunarodnika u rasejanju i međunarodnu društvenu saradnju (Rossotrudničestvo) od 20. novembra 2021. godine, predsednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja odlik

Sjedinjene Američke Države, koje tvrde da se priprema „ruska invazija“ na Ukrajinu, imaju za cilj da ponovo potpale sukob u Donbasu sa novom snagom. U tom kontekstu, Rusija treba...


Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju 2022. godine, a datum će biti dogovoren diplomatskim kanalima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić očekuje da će sljedeće godine sigurno biti organizovan popis stanovništva. Odgovarajući na pitanje poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića tokom Premijersko


Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin smatra da Kijev ne odustaje od nade da će konflikt u Donbasu rešiti vojnim putem i obećao da DNR to neće dozvoliti. „Donbas je...


Ostale novosti iz rubrike »