BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„NATO će revidirati svoj strateški koncept u kojem je Rusiju smatrala konstruktivnim partnerom“

„NATO će revidirati svoj strateški koncept u kojem je Rusiju smatrala konstruktivnim partnerom“
14.06.2021. god.

NATO će revidirati svoj strateški koncept u kojem je Rusiju smatrala „konstruktivnim partnerom“, budući da to više ne odgovara aktuelnoj situaciji, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu odbranu Džejk Salivan.

„Poslednji strateški koncept je bio napisan 2010. godine. Tada smo Rusiju smatrali konstruktivnim partnerom, a Kinu skoro da nismo ni spominjali. Međutim, vreme je da se taj koncept obnovi“, rekao je Salivan na brifingu pred let za Brisel, gde se održava samit lidera NATO-a.

Salivan je takođe rekao i da će predsednik SAD Džozef Bajden sa liderima NATO-a razgovarati o predstojećem samitu sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, koji će biti održan 16. juna u Ženevi.

Međutim, kako je precizirao, taj razgovor će biti održan „iza zatvorenih vrata“.

„Bajden će imati priliku da svojim saveznicima predoči namere vezane za razgovor sa Putinom i to će uraditi iza zatvorenih vrata“, kazao je Salivan i dodao da će „Bajden u Ženevu otići sa podrškom sele Alijanse“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Gugl mapa/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.


Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni

Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Sveobuhvatni bilateralni strateški dijalog o kojem su se na sastanku u Ženevi dogovorili predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Džo Bajden, može pomoći u prevazilaženju opasne...

Rusija i Kina će održaćti sredinom avgusta zajedničke vežbe "Interakcija - 2021" na kojima će učestvovati oko 10 hiljada ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „Jedinice


Moskva očekuje da će novo vojno rukovodstvo Ukrajine odustati od avantura i provokacija u Donbasu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič. Ukrajinski pred


Ostale novosti iz rubrike »