BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Odbrana generala Mladića će uložiti reviziju na presudu

Odbrana generala Mladića će uložiti reviziju na presudu
14.06.2021. god.
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića kojem je sud u Hagu potvrdio presudu doživotnog zatvora, najavio je reviziju presude.

Darko Mladić je naveo da će odbrani za reviziju biti veoma korisno izdvojeno mišljenje sudije Priske Matimbe Nijambe.

On je za TV Prva rekao da će biti upućen zahtev i da Mladiću bude omogućeno da ide na lečenje, budući je general u takvom stanju da bi za njega izdržavanje kazne u Velikoj Britaniji ili Estoniji bilo smrtna kazna.

- Pokušaćemo opet da pošaljemo tim lekarskih stručnjaka kod njega. Vidio sam da su u holandskom zatvoru, u kom se nalazi zatvor UN, posete normalno dozvoljene. U ovom trenutku samo UN drže neka ograničenja i meni je bilo jasno od početka da su oni zloupotrebili koronu da bi generala Mladića odsekli od konsultacija sa lekarima i advokatima - rekao je Darko Mladić.

Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitivna mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog veća.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Picture alliance/dpa/D.Vejnovic/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Evropska unija je uništila odnose sa Rusijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom


Državna duma Rusije zapretila je povećanjem kazni za IT kompanije ako nastave da ignorišu zabrane ruske regulatorne agencije "Roskomnadzor". Poslednjih nedelja su kažnjeni "Gugl", "Fejsbuk" i "Tviter&q

Legendarni trener Dušan Duda Ivković preminuo je jutros u 78. godini u bolnici u Beogradu, potvrđeno je RTS-u iz Košarkaškog saveza Srbije.


Izbori za Državnu dumu su najvažniji događaj, svi su zainteresovani da u parlament dođu autoritativni i aktivni ljudi koji su u stanju da ispune svoja obećanja, rekao je predsednik...

Skupštine Srbije i Republike Srpske usvojile su danas, na Dan srbskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zakone o upotrebi srbskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličnog...


Ukrajina je izgubila nezavisnost i sposobnost da samostalno određuje svoju spoljnu politiku, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. "Ukrajinski projekat


Ostale novosti iz rubrike »