BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Masovni hakerski napadi iz različitih delova sveta na sistem elektronskog glasanja u Rusiji

Masovni hakerski napadi iz različitih delova sveta na sistem elektronskog glasanja u Rusiji
18.09.2021. god.

Šef komisije Saveta federacije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov saopštio je da se iz različitih delova sveta izvode masovni napadi na sistem elektronskog glasanja u Rusiji.


„Radi se o napadima na sistem elektronskog glasanja. Takođe očekujemo direktan napad na Centralnu izbornu komisiju, kao i na druge strukture koje su povezane sa organizacijom i posmatranjem izbora“, rekao je Klimov.


"Radi se o operaciji velikih razmera u kojoj učestvuju obaveštajne službe koje poseduju računarsku tehniku visokih performansi sa ozbiljnim softverima. 
Većina tih napada dolazi sa teritorije SAD, Holandije, Danske, Južne Koreje, Kanade, Nemačke i Ukrajine. Svi napadi su praktično odbijeni. Ali, listi tu nije kraj“, dodao je Klimov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Anton Denisov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odluka Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom oružju iz doba Hladnog rata mogla bi da dovede do eskalacije tenzija i sukoba između svetskih sila u istočnoj Aziji,...


Rusija poziva susede Avganistana da spreče vojno prisustvo snaga SAD i NATO na svojoj teritoriji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Pozivamo suse

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine prikazao je prvu borbenu upotrebu bespilotne letelice „Bajraktar“ turske proizvodnje u Donbasu, a snimak je objavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici Generalštaba.


Raspirivanje antiruske histerije iz Kijeva je od koristi za NATO, koji predvodi vojni „razvoj“ Ukrajine, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući antiruske izjave iz Kijeva.


Manje od tri nedelje nakon što je NATO odlučio da protera osam izaslanika Moskve iz sedišta vojnog bloka u Briselu, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kritikovao je trenutne...


Ostale novosti iz rubrike »