BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Zlatna frula juga Srbije

Zlatna frula juga Srbije
09.06.2021. god.

 

U petak 11. Juna 2021. godine  sa početkom u 18 sati  održaće se 20. Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“. Već  deveti put zaredom ova manifestacija se održava u Vranjskoj Banji, na platou kod Specijalne bolnice za rehabilitaciju i restorana „Kičer“. Organizatori Smotre frulaša su Javna ustanova Narodni univerzitet Vranje, a pokrovitelji manifestacije su Grad Vranje i Gradska opština Vranjska Banja.
 
Ove godine prijavljeno je 20 frulaša iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog, Pirotskog i Topličkog okruga. Oni će se takmičiti u četiri kategorije: izvorno sviranje, savremeno sviranje, dueti i ansambli frula i mladi frulaši.
 
U izvornoj kategoriji frulaši su odeveni u narodnu nošnju svoga kraja, sviraju izvornu pesmu i kolo, a u savremenoj kategoriji frulaši u narodnu ili stilizovanu nošnju sviraju pesmu i kolo ili neku drugu kompoziciju u pratnji orkestra.
Takmičare ocenjuje stručni žiri, a najbolji među njima plasiraju se za Sabor frulaša Srbije „Oj, Moravo“ koji se tradicionalno održava u Prislonici kod Čačka krajem jula meseca.
 
Najmlađi prijavljeni takmičar – frulaš ima 9 godina, a najstariji 82 godine.
 
U revijalnom delu programa nastupiće Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra iz Niša.
U okviru manifestacije biće organizovan i prateći program, etno-sajam i salon knjiga.
 U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“ biće održana u velikoj sali restorana „Kičer“ u Vranjskoj Banji.
 
M. H. 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost s


Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić priredile su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije „Vranje 2021“. Tom prilikom zamenica Jović izrazila je zadovoljstvo što su umetnici...

 U Vranju je otvorena Internacionalna Likovna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta   Umetnici različitih stilskih opredeljenja iz Bugarske, Makedonije i Srbije okupili su se na jednom mestu i imaće priliku da...


U nedelju 11. 07. 2021. počinje sedmodnevna Internacionalna Likovna kolonija u organizaciji JU Narodni univerzitet Vranje.   Umetnici različitih stilskih opredeljenja iz Bugarske, Makedonije i Srbije okupiće se na jednom mestu...

U Galeiji Narodnog Univerziteta u Vranju otvorena je  izložba umetnice Aleksandre Ilić iz Beo


U organizaciji Centra za medijsku transparentnost i dru&sca


Ostale novosti iz rubrike »