BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Već viđeno - Srbiji postavljen uslov da prizna nezavisnost Kosova zarad ulaska u EU

Već viđeno - Srbiji postavljen uslov da prizna nezavisnost Kosova zarad ulaska u EU
31.10.2009. god.


Sve su učestalije izjave visokih zvaničnika Unije u kojima se dovodi veza Srbije i njenog priznanja KiM. To je sada postala potpuno jasna politička činjenica. Zato je neverovatno da ima još onih (čak i na najodgovornijim državnim funkcijama) koji takve očiglednosti ne vide ili ne žele da vide. Za “nojevu glavu u pesku” po ovom pitanju, apsloutno nema više nikakvog opravdanja.

Uredništvo sajta

Pak: Srbija bez EU dok ne završi sa Kosovom
Srbija neće ući u Evropsku uniju sve dok ne reši problem sa Kosovom, poručila poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak.

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak, na okruglom stolu u Berlinu poručila je da Srbija neće ući u Evropsku uniju sve dok ne reši problem sa Kosovom.

Pakova je rekla da je najveći problem Srbije što joj je Kosovo najbliži komšija kojeg ne želi da prizna i istakla da je odnos Srbije prema Kosovu izuzetno loš i da mora da se menja.

Evropska parlamentarka je na okruglom stolu koji je organizovala Fondacija “Nauka i politika”, navela da ni eventualna podela Kosova ne bi rešila postojeći problem, koji može biti rešen jedino ako Srbi na Kosovu preuzmu sudbinu u svoje ruke.

“Srbi na Kosovu to zaista i treba da urade. Time će doprineti da ta mala država Kosovo ostane održiva. To je u interesu Srba i celog regiona”, rekla je Pak.

Prema njenim rečima, Srbi sa Kosova bi trebalo da se aktiviraju i uključe u kreiranje politike svoje zemlje, a najveću šansu imaju na predstojećim lokalnim izborima tokom kojih bi mogli i da se izbore za mesta u opštinskim savetima Kosova.

“Ako Srbi u Beogradu, Srbima na Kosovu kažu da ne treba da se politički angažuju na izborima ili da ne izlaze na izbore, jer u suprotnom neće dobiti finansijsku pomoć, onda smatram da to nije pravi put kojim bi bio uspostavljen dobar komšijski odnos”, rekla je poslanica Evropskog parlamenta.

  • Izvor
  • RTRS
  • / Dveri srpske
  • Povezane teme


Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

SAD su nisu uspele u Avganistanu jer su pogrešno izračunale sopstvene sposobnosti i želele da svoj društveni model instaliraju u stranoj zemlji, rekao je za RT šef Spoljne obaveštajne...


Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je komplikovano jer ima problema sa šećerom i bubrezima, ali uprkos svemu zabrinut je zbog eskalacije svuda oko Srbije, rekao je njegov sin Darko...


Ove mašine sa veštačkom inteligencijom biće predvodnici armada dronova-kamikaza i automatski će im izdavati naređenja.

Protest Srba s Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija...


  Ruski ministar spoljnih poslova kritikovao je ideju Sjedinjenih Država da sazovu „Samit lidera za demokratiju“, nazivajući to još jednim primerom blokovskog mentaliteta u stilu Hladnog rata koji bi podelio...


Ostale novosti iz rubrike »