BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Za Rusiju nedopustiv raspad Sirije

Lavrov: Za Rusiju nedopustiv raspad Sirije
20.04.2018. god.


Za Rusiju je nedopustiv raspad Sirije, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa austrijskim kolegom Karin Knajsl.

Lavrov je podsetio na Rezoluciju SB UN 2254 o Siriji koja navodi da država treba da bude „jedinstvena i nedeljiva“.

„Treba poštovati njen suverenitet, teritorijalnu celovitost. I politički proces treba da bude takav da sami Sirijci, bez bilo kakvog mešanja spolja, odrede svoju sudbinu, sudbinu svoje zemlje“, rekao je on.

Ministar je naglasio da je delatnost Rusije u ovom slučaju „usmerena na postizanje ovakvog rezultata“.

„Mi ne prihvatamo bilo koje pokušaje koje posmatramo u kontekstu geopolitičke inženjerije, pokušaje usmerene na to da se Sirija raspadne, stvori prisustvo spoljnih regionalnih sila na vek vekova. To je sve u suprotnosti sa dogovorima o kojima se radi“, dodao je Lavrov.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti/Kirill Kallinikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Bosanski rat 1992-1995 postao je eklatantan slučaj falsifikovanja istorije i pripisivanja krivice za međunacionalne sukobe na jedan narod - Srbe


Donbas se mnogo više približio Rusiji, izjavio je u predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na skupu pristalica Jedinstvene Rusije u Donjecku. "Svi smo sanjali d

Lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o stvaranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije, prenosi RIA Novosti.


Evropska unija je uništila odnose sa Rusijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom

Prvi put sam na festival fantazije u Donjecku stigla sasvim slučajno. Moj učitelj nije mogao doći, a ja sam pisala Aleksandru Igoreviču Kofmanu, iznenada čuvši: "Dođi."


Ruska kosmička nosač-raketa "Sojuz" sa 34 satelita u vlasništvu britanske kompanije "OneWeb" uspešno je lansirana sa kosmodroma Bajkonur. Sateliti su namenjeni da pomognu u proširenju globalne pokrivenosti internet


Ostale novosti iz rubrike »