BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Zaključavanje za Budvu i Tivat

Zaključavanje za Budvu i Tivat
15.02.2021. god.
Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti donijelo je danas naredbu kojom se zabranjuje lokalnom stanovništvu izlazak sa teritorije Opština Budva i Tivat, saopštilo je iz tog resora.


Zabrana se ne odnosi na, kako navode, obavljanje redovnih radnih zadataka, na osnovu potvrde poslodavca, ali i na  ostvarivanje zdravstvene zaštite, na osnovu medicinske dokumentacije.


Zaključavanje Budve i Tivta ne odnosi se u slučaju njege lica koja usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor tih osoba i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ovih lica ili ugovorom o njezi ili izdržavanju, prenosi RTCG.

Pored toga zabrana ulaska ili izlaska iz ta dva grada ne važi u slučaju održavanja ličnih odnosa djece sa roditeljem sa kojim ne žive, u skladu sa sudskom odlukom.

Iz tog resora naveli su da su ugostitelji obavezni da gostima koji su smješteni u hotelu obroke serviraju u sobama.

Kako su kazali, zabranjeno je korišćenje zajedničkih prostorija za odmor i rekreaciju, kao što su bazeni, spa centri, saune, teretane, TV sale.

Iz Ministarstva su rekli da je dozvoljena priprema i izdavanje hrane, po porudžbi, ali bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom, uključujući ketering, od sedam do 22 sata, uz potvrdu poslodavca.

„Naredba o izmjeni i dopuni naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirus, stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu“, zaključuje se u saopštenju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RTCG/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da njegova zemlja neće podržati imenovanje njemačkog diplomate Kristijana Šmita na poziciju visokog predstavnika, pojašnjavajući da Ruska Federacija zagovara zatvaranje OHR-a....


Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je obećao da će „svuda doći“ do palestinskih militanata Hamasa, dodajući da će platiti „visoku cenu“ za napade na izraelske gradove usred tekućih izraelskih vazdušnih...

Vlada Rusije je odobrila spisak država koje čine neprijateljske akcije protiv Rusije, a koji uključuje SAD i Češku. Odgovarajući nalog


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus testirano 12.514 lica, od kojih je 787 pozitivno na virus.

 Narodni univerzitet u Vranju   organizuje manifestaciju Dečija likovna kolonija, u cilju podsticanja đačke kreativnosti, ali i podizanja kulturnog i obrazovnog nivoa školske populacije kroz likovno obrazovanje.    Dečija likovna kol


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u okviru dvodnevne radne posete Ruskoj Federaciji, razgovarao je danas u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim...


Ostale novosti iz rubrike »