BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Knežević: Situacija u bezbjednosnom sektoru histerična

Knežević: Situacija u bezbjednosnom sektoru histerična
16.04.2021. god.
Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće 26. aprila kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, u vezi sa dešavanjima tokom blokade magistralnog puta Nikšić – Podgorica. Saslušanje je trebalo da bude održano danas, ali je odgođeno na zahtjev članova odbora, koji su od ministra zatražili više detalja o posljednjim dešavanjima u zemlji.

Inicijativu za saslušanje podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević, koji je na početku sjednice ocijenio da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno.

"Čini mi se da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore, pa je bitno da ovđe danas prisustvuje ministar Sekulić i da nakon izglasavanje inicijative zakažemo odmah sjednicu kako bi on bio prisutan sa saradnicima i dao odgovore na pitanja koja su se pojavila u javnosti", rekao je Knežević.

Kaže kako smatra da je odbor na čijem je čelu jedini organ koji traži i želi da se razriješe svi bezbjednosni izazovi u Crnoj Gori.

"Zakazaćemo još kontrolnih saslušanja kako bi sve ovo o čemu govorite bilo razmatrano i anulirano da nam se ne bi dešavalo. Ministar je dobio informaciju prošlog petka popodne o saslušavanju. Nijesam imao komunikaciju s njim, ali sam smatrao zbog urgentnosti situacije, da bi trebalo danas obaviti saslušanje", istakao je Knežević, prenosi RTCG.

Zabrinjava me napad na Bogosloviju, ali me zabrinjavao i napad na džamiju u Pljevljima, poruke muslimanima i Bošnjacima da se sele, Srbima da ih čekaju traktori, ali i poruke Crnogorcima da će se neko sa njima obračunavati i kidati im glave, rekao je Knežević

Čini mu se, kako je rekao, da je situacija u bezbjednosnom sektoru histerična, a ne euforična.

Član odbora Predrag Bošković (DPS), koji je takođe jedan od inicijatora saslušanja Sekulovića, rekao je da bi trebalo razmisliti da se nova sjednica zakaže narednih dana kako bi ministar imao vremena da dostavi neophodne informacije u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje.

Sa zahtjevom Boškovića saglasan je i Ivan Brajović (SD), što je podržao i Mevludin Nuhodžić. Kazao je da se nada da će u Crnoj Gori prestati euforija, i biti manje incidenata.


Dragan Ivanović iz SNP-a takođe smatra da je na mjestu da se sa odbora pošalje poruka da sve ono što se dešavalo ne ide na ruku ni poziciji, ni opoziciji.

"Vrhunac je napad na Bogosloviju i prijetnja da će se to opet desiti", istakao je Ivanović. 

Smatra da je neophodno da ministar Sekulović dostavi informacije o dešavanjima i incidentima u Crnoj Gori, kako bi članovi odbora mogli postavljati pitanja.

U osvrtu na napad na Bogosloviju, Nuhodžić je rekao da nasilje mora da bude osuđeno bez obzira sa koje strane dolazilo.

I Dragan Krapović iz Demokrata saglasan je da je potrebno poslati poruku o prestanku nasilja u zemlji: "Treba zajednički da pošaljemo poruku da to mora da stane u Crnoj Gori. Zato moramo dobiti svrsishodnu informaciju".

Član odbora iz BS-a Ervin Ibrahimović kaže da su posljednji događaji samo slijed stvari jer se nije pravovremeno reagovalo kako bi se pronašli počinioci i napadači na manjinske narode u Crnoj Gori.

"Očekujem da krojimo dobar put naše domovine, da jasno napravimo otklon i da nam ministar dostavi njegove vidove posljednjih događaja", kazao je Ibrahimović. 

Podsjećamo, saslušanje je zatraženo zbog prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

Saslušanje Sekulovića tražila je i Demokratska partija socijalista (DPS) kako bi se prikupile informacije i utvrdila odgovornost za incident koji se 8. aprila dogodio na putu Nikšić – Podgorica.

Sekulović je ranije kazao da će se sa zadovoljstvom odazvati na poziv za saslušanje, a to mu je, između ostalog, zakonska obaveza.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / Jutjub/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »