BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Članovi posade Međunarodne kosmičke stanice čestitali Dan pobede

Članovi posade Međunarodne kosmičke stanice čestitali Dan pobede
09.05.2021. god.


Članovi posade Međunarodne kosmičke stanice čestitali su stanovnicima Zemlje Dan pobede, objavio je „Roskosmos“.

„Danas, 9. maja 2021. godine, mi – Oleg Novicki, Petar Dubrov i Mark Vande Haj – sa Međunarodne kosmičke stanice upućujemo prazničnu čestitku svim stanovnicima planete Zemlje povodom Dana velike pobede“, rekao je ruski kosmonaut Novicki.

„Uvek ćemo se sećati velikih podviga vojnika. Sećaćemo se miliona žrtava po cenu kojih su naši dedovi i pradedovi zaustavili snage razaranja i vratili ljudima mir, pravo na život i pravo na slobodu. Ovo sećanje će nam uvek biti sveto“, rekao je Novicki.


Dubrov je 9. maj 1945. nazvao jednim od glavnih događaja 20. veka koji je odredio miran razvoj ljudske civilizacije.

Američki kosmoanut Vande Haj istakao je da su svi članovi tima na MKS-a ujedinjeni u zajedničkom cilju – mirnoj potrazi za otkrićima i istraživanjima u korist čitavog čovečanstva.

„Međunarodna kosmička stanica je sjajan istorijski primer međunarodne saradnje. I čast nam je što smo stanovnici ove istraživačke laboratorije svetskog nivoa“, rekao je astronaut na ruskom jeziku.

Poželeli su mirno nebo, zdravlje, prosperitet i radost.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / Roskosmos/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sve je više stranaka i političkih objava na društvenim mrežama.


CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:

Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim


Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »