BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima

Putin: Nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima
09.05.2021. god.

Nema oproštaja i opravdanja za one koji sprovode agresivne planove, antisemitizam i rusofobiju, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom Parade pobede u čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.


"Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tugi i suza da je nemoguće to zaboraviti. Nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima. Skoro vek nas deli od događaja kada se u centru Evrope monstruozna nacistička zver drznula i dobila predatorsku snagu. Sve ciničnije su se čule parole o rasnoj i nacionalnoj nadmoći, antisemitizmu i rusofobiji. Sporazumi koji su za cilj imali da zaustave srljanje ka svetskom ratu lako su precrtani“, rekao je Putin.


Mnogo toga iz ideologije nacizma ponovo pokušava da se aktivira u svetu, pojavljuju se „ogranci ostataka kaznenih odreda“, a postoje i pokušaji revidiranja istorije, rekao je Putin.

"Skoro jedan vek deli nas od događaja kada je u centru Evrope monstruozna nacistička zver postala drska i stekla grabežljivu snagu. Parole rasne i nacionalne superiornosti, antisemitizma i rusofobije zvučale su sve ciničnije", podsetio je predsednik.

"Istorija zahteva izvlačenje zaključaka i učenje lekcija. Ali, na žalost, mnoge ideologije nacista, oni koji su bili opsednuti zabludnom teorijom svoje isključivosti, ponovo pokušavaju da se stave u službu“, rekao je Putin.

„Odgovor na invaziju nacističkih hordi bio je zajednički, zastrašujući, neodoljivi osećaj odlučnosti da se invazija odbije, da se učini sve da neprijatelj bude poražen, kako bi zločinci i ubice pretrpeli neizbežnu i pravednu kaznu. Sovjetski narod je ispunio ovu svetu zakletvu, odbranio domovinu, oslobodio zemlje Evrope od fašizma i izrekao istorijsku presudu nacizmu“, rekao je Putin.
 
Primetio je da danas vidimo "okupljanja neporaženih kaznenih odreda, njihovih sledbenika, pokušaje revodiranja istorije, opravdanja izdajnika i zločinaca, na čijim je rukama krv stotina hiljada mirnih ljudi".

„Naši ljudi previše dobro znaju kuda ovo vodi“, rekao je predsednik.

Rusija dosledno brani međunarodno pravo, čvrsto će braniti svoje nacionalne interese i bezbednost ljudi, rekao je predsednik Vladimir Putin.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U istoriji Rusije XIX vek je bio doba kulturnog, političkog i duhovnog uspona. Ruska država je eliminisala poslednje centre robovlasništva i hajdučije na Kavkazu i u srednjoj Aziji, jačajući...


Američke biološke laboratorije koje se nalaze širom sveta ugrožavaju živote desetina miliona ljudi, saopštio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev. U intervjuu

"Roskosmos" je raspisao tender za sprovođenje istraživačkog rada na proučavanju problematičnih pitanja programa letova sa ljudskom posadom na Mesec. Materijali državne korporacije objavlje


Udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“, koji je izdao Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS, predstavljen je stručnoj publici i zainteresovanim profesorima i učenicima...

 Likovna radionica Narodnog univerziteta u Vranju avake godine priredjuje izložbe jednom od polaznika koji se najviše istakao u svom radu. Janko Janković je najmlađi polaznik koji je do sada...


Prve količine evrodizela sa biokomponentom otpremljene u Rumuniju


Ostale novosti iz rubrike »