BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Stoltenberg: Rusiji ćemo odgovoriti tvrdo i precizno

Stoltenberg: Rusiji ćemo odgovoriti tvrdo i precizno
14.06.2021. god.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Rusija ojačava svoj vojni potencijal, a da će kao odgovor NATO preduzeti mere i, između ostalog, ojačati svoju odbranu.

Kako je rekao, NATO je zauzeto dupli pristup kada je reč o Rusiji, sa jedne strane vodiće se dijalog, a sa druge – jačanje odbrane.

Prema njegovim rečima, trenutno NATO realizuje najjače napore kako bi osigurao kolektivnu odbranu od vremena Hladnog rata, a taj trend se i dalje nastavlja.

„Nemamo nameru da kopiramo Rusiju. Odgovorićemo tvrdo i precizno. U pitanju je kombinacija raznih sredstava koje smo demonstrirali u prethodnim godinama“, naglasio je Stoltenberg u intervjuu za „Si-en-bi-si“.

Posebno se osvrnuo na temu nuklearnog oružja i naglasio da Alijansa ne planira da razmešta nove rakete na kopnu, budući da je to stav NATO-a nakon isteka Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Međutim, na jačanje ruske nuklearne moći odgovorićemo na razne načine, između ostalog i jačanjem kopnene i vazdušne odbrane, a naravno i putem kontrole naoružanja, što je deo dijaloga sa Rusijom“, rekao je Stoltenberg.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: nato.int/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Bosanski rat 1992-1995 postao je eklatantan slučaj falsifikovanja istorije i pripisivanja krivice za međunacionalne sukobe na jedan narod - Srbe


Donbas se mnogo više približio Rusiji, izjavio je u predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na skupu pristalica Jedinstvene Rusije u Donjecku. "Svi smo sanjali d

Lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o stvaranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije, prenosi RIA Novosti.


Evropska unija je uništila odnose sa Rusijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom

Prvi put sam na festival fantazije u Donjecku stigla sasvim slučajno. Moj učitelj nije mogao doći, a ja sam pisala Aleksandru Igoreviču Kofmanu, iznenada čuvši: "Dođi."


Ruska kosmička nosač-raketa "Sojuz" sa 34 satelita u vlasništvu britanske kompanije "OneWeb" uspešno je lansirana sa kosmodroma Bajkonur. Sateliti su namenjeni da pomognu u proširenju globalne pokrivenosti internet


Ostale novosti iz rubrike »