BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Prošao voz dame i gospodo“: Moskva o evenutalnom povratku Sporazumu o otvorenom nebu

„Prošao voz dame i gospodo“: Moskva o evenutalnom povratku Sporazumu o otvorenom nebu
21.07.2021. god.

Neće biti revizije odluke Moskve o povlačenju iz Sporazuma o otvorenom nebu, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.


"Neće biti revizije, prošao voz dame i gospodo. Da ste zaista zainteresovani da Rusija ostane pri Sporazumu, ponašali biste se drugačije", rekao je Rjabkov na konferenciji država potpisnica Sporazuma o otvorenom nebu, prenose RIA Novosti.


Prema njegovim rečima, „Rusiji Sporazum nije bio potreban ništa više nego vama“.

„Očekivanje da će se Rusija `saviti` pod pritiskom nije ranije funkcionisalo i neće funkcionisati sada. Izgradićemo svoju politiku u najstrožem skladu sa nacionalnim interesima Rusije i interesi naših saveznika“, dodao je Rjabkov.

Prema rečima Rjabkova, Vašington je smatrao da su mogućnosti njegovih satelita sasvim dovoljne za sprovođenje tehničkog izviđanja teritorije Rusije, te da Sporazum o otvorenom nebu više nije bio potreban, da je preskup.

„Njih ne zanima zabrinutost drugih država učesnica, uključujući sopstvene saveznike, zbog gubitka važnog sporazuma u ​​oblasti izgradnje poverenja“, rekao je zamenik ministra.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo inostrannыh del Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem, da Srbiju i Kinu...

Predsednik Moldavije Maja Sandu rekla je na pres konferenciji da je zatražila pomoć od Rumunije, Poljske, Nemačke i Azerbejdžana za prevazilaženje gasne krize. „Kao predsed


Rusija poštuje sve ugovorne obaveze o gasu, postoje određeni uslovi za povećanje isporuka, izjavio je za RIA Novosti zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin. Početkom oktobra a

Vašington traži da Kijev barem kazni američkog ultradesničara. Kju kluks klan se preselio u Kijev, hoće li američki nacista biti vraćen u domovinu?


Vašington traži da Kijev barem kazni američkog ultradesničara. Kju kluks klan se preselio u Kijev, hoće li američki nacista biti vraćen u domovinu?


Ostale novosti iz rubrike »