BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Medvedev: Mi sa sankcijama živimo od 2014. godine

Medvedev: Mi sa sankcijama živimo od 2014. godine
18.09.2021. god.

Rusija se ne boji potencijalnih sankcija povezanih sa puštanjem u rad gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.


„Kakva strahovanja? Pa mi sa sankcijama živimo od 2014. godine“, rekao je Medvedev u intervjuu za Dojče vele na pitanje da li strahuje od sankcija ukoliko Rusija bude sprečavala tranzit gasa kroz Ukrajinu.


Medvedev je konstatovao da se promenio duh odnosa što je, kako kaže, žalosno, ali Rusija je nastavila svoj razvoj i u nekim sektorima je čak unapredila svoje mogućnosti.


Prema njegovim rečima, situaciju u vezi sa gasovodom u velikoj meri diktiraju američki komercijalni interesi i nelojalna konkurencija koju pokazuju na evropskom tržištu.


„Tako je bilo za vreme Trampa, a sada je administracija predsednika Bajdena pokazala donekle bolje razumevanje situacije i našla je u sadašnjem trenutku kompromis, uključujući i vladu Nemačke“, dodao je Medvedev.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ekaterina Štukina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Stručnjnjaci Vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije tokom posete Srbiji održali su časove sa oficirima Vojske Srbije, posebno razmenivši svoja iskustva u borbi protiv militanata, navodi se na...

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev sastao se u Moskvi sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i razgovarao o razvoju bezbednosne saradnje, saopštila je pres-služba Saveta bezbednosti RF....


Širenje NATO-a dalje na istok je crvena linija za Moskvu, a moguće pridruživanje Ukrajine bloku koji predvode SAD je jednostavno neprihvatljivo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Međunarodna kosmička stanica (MKS) bila je prinuđena da prilagodi svoju orbitu kako bi izbegla kosmički otpad zaostao od američke letelice, saopštio je šef ruskog kosmičkog programa. Potencijal


  Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu intervenciju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, u kojoj bi moglo da bude uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je u ukrajinski...


Ostale novosti iz rubrike »