Домени и хостинг
Почетна страница > Слика дана

ФОТО СЕДМИЦЕ

Лоза Светог Симеона Мироточивог Хиландар

26.02.2014. год.

У манастиру Хиландар на Светој Гори постоји чудотворна винова лоза Светог Симеона Мироточивог, једна од најстаријих винових лоза на свету, која већ преко 800 година рађа грожђе.Лоза је изникла као знак благослова над хиландарским монасима и као велика помоћ родитељима који немају децу.Верује се да се уз њену помоћ рађају мушка деца, која се у народу зову децом Светог Симеона.
Грожђе са ове чудотворне лозе бере се сваке године на празник Воздвиженија Часног Крста, 27. септембра, када се и даје као благослов присутном народу у цркви.
Остатак грожђа се суши и током целе године даје бездетним родитељима ради потомства.Ради добијања светог грожђа и лозице Св. Симеона, супружници могу писати молбу манастиру Хиландару, могу се обратити некој од поклоничких агенција и група које редовно одлазе на Свету Гору, а најлепше је да супруг или неко духовно близак тој породици лично ходочасти Хиландар и затражи свете плодове. О овоме је најбоље посаветовати се са својим духовником, исповедником или парохом.Видео галерија Фото галерија Фото седмице

BTGport.net - у1
Историјске паралеле

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА