eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

'Poslovanje nakon pandemije'

'Poslovanje nakon pandemije'
03.05.2020. год.

 

Srbija je krajem marta predstavila paket ekonomskih mera vredan 5 milijardi evra, radi ublažavanja poslednica izazvanih epidemijom koronavirusa. 

Vlada Srbije odlučila je da odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade za 2021.godinu, biće ukinut PDV za medicinsku opremu, a biće dodeljena i novčana pomoć za inovacije, kao i isplata prva tri minimalca za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u iznosu od tri minimalne zarade.

U anketama za preduzetnike među najčešćim predlozima za pomoć poslovanju su: davanje prednosti robi malih domaćih proizvođača u odnosu na uvoznu robu, podrška u promociji i marketingu, aktivno uključivanje velikih kompanija u promociju mikro i malih preduzeća u kriznom periodu.

Upravo zato se jedna mlada preduzetnica i novinarka setila da svoje resurse iskoristi kao pomoć mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Naime, Jovana Šipčić urednica portala JollyWoman je na svojim društvenim mrežama istakla da na svom portalu želi da reklamira preduzeća i preduzetnike kojima bi to značilo, ali i na saradničkim portalima.

Ovoj ideji se pridružila i direktorka Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije Branislava Simanić, pa su osmislili zajedničku akciju pomoći pod nazivom “Kako poslovati nakon korone – Pomozimo malim, osnažimo preduzetnike nakon pandemije”.


Naime, sva mikro, mala preduzeća i preduzetnici će moći da se prijave za ovu pomoć, a Privredna komora Srbije zajedno sa Jovanom Šipčić će izabrati 5 od kojih će troje dobiti biznis plan i medijsku promociju, a dve žene preduzetnice će dobiti marketing plan i takođe medijsku promociju od mlade urednice Jovane Šipčić do kraja godine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na mejlove preduzetnik@pks.rs ili na mejl info@jollymagazine.com

Gospođa Branislava Simanić je istakla da će Sektor za preduzetništvo uvek podržati humane akcije mladih preduzetnika i izlaziti u susret svim zahtevima. Ona je takođe najavila i dodatne mere pomoći i akcije koja su preduzetnici istakli kao najbitnije u narednom periodu.

Da je ova ideja došla do velikog broja ljudi govori činjenica da je Jovana Šipčić izjavila da se do sada prijavilo više stotina preduzeća, ali i da su ideju preuzeli mediji iz regiona.

 

M. N. 

Foto : Printsktin 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Овогодишњи конкурс за „NIS Calling“ студентску праксу отворен је до 26. фебруара 2020. године. Детаљним процесом селекције биће одабрано укупно 80 студената, а пракса ће се одвијати у три...


Један проценат супер-богате светске популације нагомилао је двоструко више богатства од осталих 90 процената, наводи се у недавно објављеном извештају светске хуманитарне организације "Оксфам".

Нема сумње да је дигитални маркетинг данас свеприсутан, а главни разлог за то је његова ефикасност и поузданост у онлајн промоцији фирми и у привлачењу пажње интернет корисника. Међутим,...


 Наиме, пре неколико дана кинески произвођач гума "Шангдонг Линглонг" најавио да ће у Зрењанину изградити фабрику вредну 994 милиона долара, а Србија је "у трци" за ову инвестицију успела...

 Тренд раста обима авио-саобраћаја и свих параметара пословања константан је, показује Извештај о пословању аеродрома за првих шест месеци ове године.   - Повећање броја путника износи 7 одсто, повећање броја...


Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је данас да је на састанку представника тог удружења са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем договорено да се одмах настави откуп малине и...


Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Историјске паралеле

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА