Домени и хостинг
Почетна страница > Новости

Омладинска банка у Мркоњић Граду подржала седам пројеката (Видео)

Омладинска банка у Мркоњић Граду подржала седам пројеката
06.06.2018. год.

 На конкурс за пројекте младих који је био отворен од 21. априла до 10. маја 2018. године пријављено је десет пројеката неформалних група младих.

Након корекције апликација и прелиминарног одбројавања одобрено је осам пројеката укупне вриједности 11.430 КМ, од чега је општина Мркоњић Град из свог буџета издвојила 6.858 КМ и Фондација Мозаик 4.572 КМ.

Ријеч је о пројектима: "Весело игралиште", "Санација спортске инфраструктуре", "Адаптација дјечијег игралишта Подбрдо", "Млади и информисаност", "Спортски центар Брдо", "Адаптација спортског комплекса Бјелајце" и "Подземни град".

Самостални стручни сарадник за младе у општини Мркоњић Град Ђурђица Шолак рекла је да општина Мркоњић Град и Фондација "Мозаик" успјешно сарађују већ 11 година и да су до сада реализовали 90 пројеката укупне вриједности 375.000 КМ.

"На овај начин млади могу своје идеје и циљеве преточити у дјела, могу побољшати културне и спортске садржаје, а могу и напредовати у бизнису", рекла је Шолакова.

Ненад Рудић из Подбрда каже да су добили 1.500 КМ за уређење дјечијег игралишта.

"Обновићемо ограду на школском игралишту и набавићемо нове спортске реквизите који ће служити дјеци и омладини у нашој заједници", навео је Рудић, који је захвалио Омладинској банци, са којом, како је рекао, дуго сарађују.

Фонд Омладинске банке у Мркоњић Граду за пројекте у 2018. години износи укупно 14.850 КМ /општина 9.000КМ, а Фондација 5.850 КМ/. За наведених осам пројеката намијењено је 11.430 КМ, а остатком новца биће финансирани нови пројекти који стигну на расписани јавни позив 20. јуна.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић нагласила је данас да је почетак рада нове ковид болнице у Батајници историјски дан за Србију у сваком смислу, поручивши притом да ће...


Руско-белоруске велике војне вежбе „Запад 2021“ биће одржане у септембру 2021. године, саопштио је министар одбране Сергеј Шојгу.

Москва је пристала на кључне америчке захтеве у покушају да сачува нови споразум СТАРТ у трци са временом за продужење уговора пре него што истекне, рекао је руски амбасадор...


Припадници Четврте бригаде Копнене војске успешно су извели тактичку вежбу са бојевим гађањем „Заједнички удар 2020“ на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Влада Републике Србије усвојила је на седници предлог за промену Устава Републике Србије у делу који се односи на судове и јавна тужилаштва и друге последичне делове највишег општег...


Република Србска ће за борбу против коронавируса од Србије добити 20 милиона евра.


Остале новости из рубрике »