BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Покушаји да се укине руска култура су пропали, каже званичник

Покушаји да се укине руска култура су пропали, каже званичник
05.04.2023. год.
Дмитриј Поликанов је нагласио да је недавно приметио повратак у нормалност


Изјаве о укидању руске културе биле су преурањене јер је руску културу немогуће поништити. Сви такви покушаји су пропали, рекао је за ТАСС у среду заменик шефа руске агенције за међународну хуманитарну сарадњу Дмитриј Поликанов.

„Изјаве о укидању руске културе биле су преурањене. Руску културу је немогуће отказати“, истакао је заменик шефа Россотрудничества (Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу). Поликанов је нагласио да је недавно приметио „повратак у нормалност“. Здрав разум почиње да превладава. Покушаји да се укине руска култура су пропали, хвала Богу, рекао је он.

Руски центар науке и културе у Београду обележава 90 година постојања. Најстарија Руска кућа на свету основана је 1933. године средствима 40.000 избеглица које су после револуције живеле у Београду. Руски дом је био центар друштвеног, културног, научног и верског живота руских досељеника. Дневно га је посећивало преко 2.000 људи.

После Другог светског рата Руски дом је преименован у Дом совјетске културе. Под овим именом постојала је до раних 1990-их. 1994. године центар је наставио са радом под данашњим именом. Данас је Руски центар науке и културе у Београду представништво Россотрудничества у Србији.
 

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал - 
https://t.me/vostokvesti



  • Извор
  • Танјуг
  • © Vyacheslav Prokofiev/TASS/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Милан Бојић: Као што се види из мог претходног текста, први дан на Реги


Јуче се навршило четири године од када нас је напустио један од највећих савремених руских писаца Едуард Вениjаминович Савенко, познат као Лимонов.

Специјални представник Председника Русије за међународну културну сарадњу Михаил Швидкој изјавио је да ће 20. јубиларни Форум словенских култура ове године бити одржан у Србији.


U organizaciji 'Kulturno-obrazovnog centra' u Vranju, u maloj sali Pozorišta 'Bora Stanković' biće održano književno veče, na kome će se čitati odlomci iz rukopisa 'Razgovori sa majkom' književnice Branke...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА