BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Подручна привредна комора снажно уз Поносне породице

Подручна привредна комора снажно уз Поносне породице
20.01.2021. год.
„Поносни маркет РС“ је осмишљен као пословни инкубатор првенствено за произвођаче хране из реда породица са троје и више дјеце. У питању је електронска платформа путем које ће произвођачи, који су углавном у тзв. StartUp фази развоја, пласирати своје робе другим породицама са троје и више дјеце којих у Бањалуци има око 1400.
У просторијама Подручне привредне коморе Бања Лука данас је потписан меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Поносни маркет РС“. Меморандум су потписали предсједник Подручне коморе, мр Горан Рачић и предсједник Фондације „За породицу“ др Драган Дакић. Меморандумом је предвиђено да Комора подржи активности на реализацији пројекта тако што ће, између осталог, ставити своје материјалне и нематеријалне ресурсе на располагање Фондацији. 
 
Главни циљеви пројекта су да 1) произвођачима прехране и занатских производа из реда породица са троје и више дјеце омогући пласман роба на тржиште и да  2) породице са троје и више дјеце добију попуст на прехрамбене производе. 
 
Имајући у виду да прехрана чини најзначајни удио у потрошачкој корпи од преко 35%, као и то да је недостатак повезаности са тржиштем главна препрека већине произвођача из циљане групе јасно је да ће овај пројекат додатно оснажити и произвођаче и потрошаче из реда Поносних породица. Пројектом је предвиђено да Фондација пружи правну, административну и техничку подршку свим Поносним произвођачима да своју дјелатност региструју уколико већ нису као и да им помогне у апликацији за домаће и стране грантове како би увећали своје производне капацитете и боље се позиционирали на тржишту. 
 
Неки од oчекиваних ефеката овог пројекта су стимулација домаће производње и куповине домаћих производа, смањење миграционих тенденција и ублажавање негативних ефеката пандемије корона вируса.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Сукоб би могао да одвуче Европу „у понор“, упозорио је мађарски премијер


И Техеран и западни Јерусалим умањили су значај овог догађаја

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да је то порука коју је пренео америчком колеги Ентонију Блинкену


Кијеву је хитно потребан нови пакет помоћи САД или ће се вероватно сломити под притиском Русије, изјавио је Вилијам Бернс

Наводно је активирана противваздушна одбрана у неколико провинција Исламске Републике


Аргентина је поднела званичан захтев војном блоку предвођеном САД за статус „глобалног партнера“, изјавио је министар одбране Луис Петри


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА