BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Краљица свих бања - Предлажемо како да проведете активан викенд у Врњачкој Бањи

Краљица свих бања - Предлажемо како да проведете активан викенд у Врњачкој Бањи
03.05.2023. год.

Најпосећенија бања међу домаћим туристима, и по многима најлепша, већ деценијама уназад носи надима Краљица бања. Врњачка Бања је једнако посећена како међу млађом популацијом, тако и међу старијом. Ово само говори у прилог њеној богатој и разноврсној понуди. Но, ми ћемо се данас посветити могућностима које она пружа у погледу активног одмора.

Шетња парковима Врњачке Бање

Испитивање могућности за активан одмор у Врњачкој Бањи ћемо кренути у лаганом темпу, и у оној врсти активности која прија свакоме, а то је шетња. И заиста, мало је места у Србији које пружају прилику за тако пријатну шетњу као што то чини Врњачка Бања.

Наравно, мислимо пре свега на Врњачки парк. Централни Врњачки парк се простире на потезу од 2км. И на тако “малом” потезу имаћете прилику да видите мост љубави, римски извор, као и цветне ронделе – понос Врњачке Бање. Централни врњачки парк уређен је у барокном стилу, карактеристичном за Француску.

Парк је 2011. године добио нови изглед изградњом Јапанског врта. Јапански врт се простире на површини од 3.000м². Осим естетских разлога, парк је саграђен и у циљу упознавања народа са јапанском културом. У централном делу врта налази се мало језеро са острвцем, чајна кућица, водопад и мост. Ово је иначе тек други јапански врт у Србији, а први се налази у Београду.

Уколико планирате да највећи део свог времена проведете у парковима Врњачке Бање, онда је наш савет да посетите страницу собе Врњачка Бања, где ћете пронаћи велики број повољних смештајних једница у свим деловима бање.

Могућност за тимске спортове у рекреационим центрима

У зависности од тога да ли сте у већем или мањем друштву кренули пут Врњачке бање, свакако ће зависити и одабир врсте спортске активности којом желите да употпуните ваш одмор. Уколико долазите са спремном екипом, предлажемо вам да закупите неки од спортских терена у Врњачкој бањи.

У спортско рекреационом центру „Рај“ на располагању су вам чак три травната терена, намењена игрању фудбала, а уз њих се налази и атлетска стаза.

На стадиону малих спортова „Коцка“ можете у вечерњим часовима закупити терен и на њему играти кошарку, рукомет или мали фудбал.

Оближњи Гоч - Рај за све љубитеље природе и скијања

Уколико се налазите у Врњачкој Бањи током зиме, не пропустите прилику да се окушате у скијању на оближњем Гочу. Гоч се налази на свега 12 км од Бање, а цене ски пасова су на овој планини врло повољне и са ценом од 1.000 динара за одрасле и 700 за децу, једне од најјефтинијих у Србији. На Гочу је могуће и ноћно скијање, јер су две стазе потпуно осветљене.

Гоч је доступан и једнако атрактиван током топлијег дела године. Бројне агенције агенције из Врњачке Бање организују викенд излете на овој планини, и њихова цена се креће испод 1.000 динара. Уколико сте својим аутом дошли у бању, онда од бање до Гоча стижете за мање од 15 минута.

На Гочу такође постоји и ловиште, па уколико желите да се опробате или сте већ љубитељ ове дисциплине, планина вам даје прилику и за то.

Оно што нам је потребно, пре свега нашем телу, након бројних активности јесте одмор и релаксација. Најквалитетнији опоравак, захваљујући благотворним дејствима хидромасажне каде, пружиће вам апартмани са ђакузијем Врњачка Бања.

Богата понуда активности на води

Какав је то викенд у бањи ако не посетите макар један базен? Врњачка Бања нуди доста опција у овом погледу.

 За почетак на два километра од Снежника налазе се највећи отворени базени Клобук. Цена дневне карте за базене је 300 динара, док је за децу до 7 година улаз бесплатан.

 За оне који не би да се одрекну купања ни у зимским данима, или у летњим желе нешто више приватности, купање у базену хотела Меркур уз коришћење сауне и турског купатила износи 900 динара, док деца до 10 година плаћају 450 динара. Поред Меркура и многи други хотели у бањи нуде опције затворених базена, а неки од тих базена су испуњени водом са термалних извора.

Нешто и за адреналинске зависнике

Врњачка Бања се потрудила да обогати свој садржај за све љубитеље адреналина. Тако је са радом почела и панорама. Највећи панорамски точак на Балкану са импозатном висином од 50 метара постављен је у Врњачком парку код језера. Са своје 32 климатизоване кабине са  тонираним стаклима и тематском расветом представља нову атракцију Врњачке Бање, активну током целе године између 12 и 20х.

За љубитеље нешто екстремнијих адреналинских доживљаја ту је спортско пењање, у ком се можете окушати у Врњачком парку. У поменутом парку је смештена вештачка стена за спортско пењање.

Западна Морава - Идеална дестинација за све риболовце

На 10-ак километара удаљености од Врњачке бање, на месту познатом као Подунавачке баре налази се место иделано за љубитеље спортског риболова. Пеца се на Западној Морави, а најатрактивнији улов представљају штуке. На овом месту се такође одвијају бројна домаћа и регионална такмичења у спортском риболову.

Овим је наша прича о активностима у Врњачкој Бањи завршена. Верујемо да ова бања поред наидимка краљица бања може успешно да понесе и надимак краљица активног одмора. Слажете ли се са нама?

 

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Припрема детета за летовање на мору може бити узбудљива, али и стресна активност за родитеље, поготово ако је то прво путовање са малишаном. Кључ је у томе да се...


Аеродроми су огромне ваздухопловне луке, углавном бисери метроп

Ако први пут посећујете Београд и желите да за кратко време стекнете увид у бурне историјске периоде које су се одразиле на његов данашњи изглед, можда је најкраћи пут...


Акција уласка у резервате природе у замену за празну ПЕТ амбалажу


Фотографије на Инстаграму Сергеја Доље више личе на пејзаже са других планета него на призоре из Русије (што заправо јесу). Ово су само неки од његових снимака.


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА