BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Тужилаштво подигло КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против Стефана Цветковића због ЛАЖНЕ ОТМИЦЕ!

Тужилаштво подигло КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против Стефана Цветковића због ЛАЖНЕ ОТМИЦЕ!
19.06.2018. год.
Основно јавно Тужилаштво у Вршцу издало је саопштење поводом случаја "нестанка" новинара Стефана Цветковића, које преносимо у целости.

 Поводом интереса јавности у вези околности и чињеница које су утврђене приликом извођења доказних радњи током предистражног поступка и доказних радњи предузетих од стране надлежних полицијских органа и јавног тужилаштва у предмету такозваног ”нестанка” Цветковић Стефана из Беле Цркве, Основно јавно тужилаштво у Вршцу и Више јавно тужилаштво у Панчеву може да у овом тренутку саопшти следеће:

 
У периоду од 14. до 15. јуна 2018 године надлежни полицијски органи и јавно тужилаштво су предузели хитне и опсежне радње ради утврђивања околности и чињеница везано за кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности, јер је на територији општине Бела црква уочено напуштено путничко возило за које је утврђено да припада Цветковић Стефану.Имајући у виду раније пријављене претње по безбедност наведеног лица, као и Споразум о мерама за унапређење безбедности новинара, одговарајуће полицијске службе и јединице су, у сарадњи са месно и стварно надлежним јавним тужилаштвом, предузеле све расположиве мере и радње ради проналаска Цветковић Стефана и утврђивања чињеничног стања.
 
Међутим, након анализе до сада утврђених и достављених података и доказа, Основно јавно тужилаштво у Вршцу и Више јавно тужилаштво у Панчеву није утврдило да је дошло до извршења кривичног дела Противправно лишење слободе из чл. 132 КЗ,или Отмица из чл. 134 КЗ, или било ког другог кривичног дела санкционисаног Кривичним закоником Републике Србије, у коме се Цветковић Стефан јавља као оштећени.
 
Наиме, утврђени материјални докази и изјаве сведока, укључујући и изјаву самог Цветковић Стефана, не потврђују кључне наводе његове изјаве дате надлежним полицијским службеницима, а у којој тврди и тиме пријављује извршење неког од наведених кривичних дела на његову штету.
 
Напротив, утврђени материјални докази, односно изоловани ДНК профил који је изузет са сата и који је по исказу Цветковића отргнут са његове леве руке од стране НН извршиоца који није имао рукавице на рукама садржи само неспорни ДНК профил Стефана Цветковића и нема других ДНК профила, такође анализом 21 бриса узетих споља и из унутрашњости путничког возила марке „фолскваген поло“, рег. ознака ВШ 032 ТП изоловани су ДНК профили оца Цветковић Стефана, његове мајке и неспорни узорци самог Цветковић Стефана, а нема изолованог профила НН евентуалног починиоца који би био у складу са изјавом Цветковић Стефана, прегледом видео надзора са свих камера на бензинској пумпи „Лукоил“ у времену од 19.00 до 23.00 часова утврђено је да Цветковић Стефан није прошао кроз зону пумпе и самим тим није уочено ни возило за које је Цветковић навео да га је пратило, прегледом видео камера постављених на вили „Лукс“ у Белој Цркви примећено је путничко возило које по својим карактеристикама одговара возилу Цветковић Стефана, а није уочено ниједно друго возило које се кретало у истом правцу непосредно иза његовог возила и које га је пратило, листингом задржаних података за мобилне телефоне Цветковић Стефана и то за његова три приватна броја и то у периоду од 13.6 до 19.6. 2018. године утврђено је да је у 01.36 часова Цветковић комуницирао са његовом мајком Драгицом, а контакт је остварен у времену када је Цветковић по сопственим наводима отет.Исти ти материјални докази и чињенице, које су утврђене током предистражног поступка, указују и представљају основану сумњу да је Цветковић Стефан извршио кривично дело Лажно пријављивање из чл. 334 Кривичног законика.
 
Имајући наведено у виду, надлежно јавно тужилаштво ће против наведеног лица за наведено кривично дело предузети законом предвиђене радње ради утврђивања могућег постојања кривичног дела и кривичне одговорности учиниоца, након чега ће донети одлуку о даљем току кривичног поступка.
 
Основно јавно тужилаштво у Вршцу и Више јавно тужилаштво у Панчевуће наставити да обавештава јавност о овом предмету у складу са развојем кривичног поступка и законским могућностима обавештавања јавности у таквим случајевима.


  • Извор
  • pink.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Он је напоменуо да Русија, која је контролисала Бучу неколико недеља, има добре односе са локалним становништвом


У близини Кијева, непозната лица отворила су ватру на аутомобил првог помоћника председника Украјине Сергеја Шефира, а возач је рањен, саопштило је Министарство унутрашњих послова Украјине.

Дејан Чаркић кога су звали и Цоцин  , како каже ово старо словенско име са значењем радити , а тумачи се и као драгоцен и јед.инствен, мио и Божји...


Да живот може да буде заиста тежак најбоље зна породица Николић из Мечковца. Мира, мајка троје деце и њен супруг су без посла и суочавају се са тешком материјалном...

Позната глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години живота, пренели су медији. Према првим информацијама, глумица је пронађена у свом стану на Врачару.


РТ: Срушио се украјински „Боинг 737“ при полетању у Техерану, нема преживелих


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА