BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

РТ: Број смртних случајева у САД-у од 3000 удвостручен за три дана, док Трамп разматра строже мере

РТ: Број смртних случајева у САД-у од 3000 удвостручен за три дана, док Трамп разматра строже мере
31.03.2020. год.


Смртоносни коронавирус убио је више од 3.000 Американаца, показују подаци објављени од стране са Универзитета "Џохнс Хопкинс", а број смртних случајева у САД се удвостручио у периоду од само три дана док се свих 50 држава улаже напоре да сузбије епидемију.

Са више од 163.000 случајева коронавируса у САД-у, у понедељак вече је саопштено од 3.008 смртних случајева, од којих је готово половина из Њујорка, који је убрзо постао највеће жариште епидемије у земљи.

Неславни резултат је постигнут када су се власти у Аризони и Кентакију придружиле десетинама других држава и градова у примени мера карантина, при чему је гувернер Аризоне, Даг Дучеи издао наредбу о строгом боравку код куће, а гувернер Кентакија Енди Бишир потписао извршни налог којим се становницима налаже да не напуштају земљу. Око 250 милиона Американаца тренутно се суочава са сличним ограничењима путовања у 30 држава, или око 75 процената укупног америчког становништва.


Након што је у више наврата сугерисао да би савезне мере о друштвеној дистанци намењене ограничавању ширења вируса могле бити ублажене до Ускрса, амерички председник Доналд Трамп у понедјељак је преокренуо курс, рекавши новинарима да ће мере морати бити "пооштрене" барем до краја априла и да би Американци могли да очекују "изазовна времена" током следећег месеца.

"Мера ће бити више него што има, можда чак и мало строжих."

 

 


Ентони Фаучи, члан оперативне групе Беле куће за Covid-19 и шеф Националног института за алергије и заразне болести, рекао је да би вирус могао и даље стварати проблеме чак и на јесен, упозоравајући на могући други круг, али да ће земља бити боље припремљена да у том тренутку одговори.

Извор: Восток / РТ



  • Извор
  • Танјуг
  • фото: © Reuters / Brendan Mcdermid / RT/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Украјински председник не жели да поремети већ отежану акцију мобилизације, изјавио је за лист локални посланик

Украјински главнокомандујући Александар Сирски признао је да су руске снаге постигле тактичке успехе у низу области у зони борбених дејстава.


У првом кварталу 2024. године фокус НИС-а био је на наставку и повећању обима инвестиционог циклуса започетог прошле године. Тако је у развојне пројекте инвестирано 10,5 милијарди динара, што...



Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА