BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

ЈУБИЛЕЈ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“: НИС обележава 15 година подршке локалним заједницама

ЈУБИЛЕЈ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“: НИС обележава 15 година подршке локалним заједницама
21.02.2024. год.
Београд, 20. фебруар 2024. године

Компанија НИС обележила је у присуству пријатеља и партнера, 15 година од оснивања програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ чији је основни циљ да допринесе развоју локалних заједница широм Србије. На свечаности у Палати Србија представљени су резултати 1.136 пројеката који су реализовани у 13 градова и општина наше земље, у којима компанија послује. У ове пројекте компанија НИС је укупно уложила више од 1,7 милијарди динара.„Заједници заједно“ је један од најзначајнијих друштвено одговорних програма у Републици Србији. Путем овог програма компанија активно доприноси развоју локалних заједница у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Кикинди, Панчеву, Зрењанину, Пожаревцу, Кањижи, Србобрану, Новом Бечеју, Житишту и Великом Градишту.

Данашњем свечаном догађају присуствовали су Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије, Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС, Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада, Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, министри у Влади Републике Србије, представници партнерских локалних самоуправа, као и многобројни гости и носиоци пројеката који су реализовани у оквиру програма „Заједници заједно“.

Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике Србије, указала је да је НИС прави пример друштвено одговорне компаније у нашој земљи.

„НИС је важан стуб сигурног снабдевања домаћег тржишта нафтом и нафтним дериватима, посебно у динамичном геополитичком окружењу и једна од најуспешнијих компанија у Србији. НИС је делом и државна компанија која је један од највећих буџетских давалаца и домаћих инвеститора. Међутим, поред економског и безбедносног доприноса, НИС-ове друштвено одговорне иницијативе дају снажан подстицај социјалном, еколошком, научном и културном развоју наше земље. Од 2009. године када је основан програм „Заједници заједно“, НИС је реализовао више од хиљаду пројеката од значаја за развој науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта“, рекла је Дубравка Ђедовић Хандановић.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, казао је да „лидери треба да пруже пример другима“ и када је реч о подршци заједници.

„Због тога већ 15 година, у сарадњи са нашим пријатељима широм Србије, одлучно доприносимо бољем животу наших суграђана. Али, желим да кажем да је за нас то тек почетак. Уз подршку Владе Србије, локалних самоуправа и заједнице, ми настављамо да гледамо у будућност. А у сарадњи са вама ту будућност претварамо у дело“, рекао је Тјурдењев.

Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада, истакао је значај сарадње са компанијом НИС у оквиру програма „Заједници заједно“.„У оквиру овог лепог програма у Новом Саду је реализовано 109 пројеката вредних око 240 милиона динара. То је доказ наше сарадње и свакако ћемо у наредном периоду ту сарадњу наставити. Ја вам желим да вам ово буде само првих 15 година. Ми као град смо спремни, имамо и припремљене пројекте, тако да једва чекам да се распише нови конкурс овог програма и да даље заједно развијамо Нови Сад“, рекао је Ђурић.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, захвалио је НИС-у на подршци развоју Зрењанина и других локалних самоуправа и заједница.

„НИС је доста утицао на развој нашег града, кроз развој инфраструктуре, кроз градњу објеката, кроз запошљавање и кроз овакве друштвено одговорне програме. У име свих јединица локалних самоуправа који су партнери у програму „Заједници заједно“, желим да се захвалим и желим да честитам значајан јубилеј, у нади да ћемо у будућности имати доста пројеката на којима ћемо сарађивати“, рекао је Салапура.

Др Милан Ранђеловић, директор Научно-технолошког парка Ниш, рекао је да се научно-истраживачка структура у Србији развија и захвалио компанијама које подржавају тај развој.

„Захвалио бих НИС-у што своју подршку пружа локалним самоуправама и институцијама у Србији. Ово што ви радите већ 15 година континуирано и 81 пројекат који сте подржали само у Граду Нишу показује да сте на добром путу“, рекао је Ранђеловић.

Свесна да свој напредак дугује заједници у којој послује, компанија НИС је спровођењем програма „Заједници заједно“ показала да су грађани и њихове потребе увек у њеном фокусу. У сарадњи са партнерским градовима и општинама широм Србије, основан 2009. године, програм „Заједници заједно“ је заживео доприносећи развоју локалних заједница путем реализације пројеката у областима науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта. Током претходних 15 година унапређен је рад више од 180 образовних установа, више од 40 институција културе, опремљено је 45 болница и домова здравља, донирано je 14 санитетских и патронажних возила, уређено је укупно 146 дечјих игралишта, паркова, спортских терена и објеката.Један од циљева програма је и подршка деци и младима, што је у складу са слоганом компаније „Будућност на делу“. За допринос друштвено одговорном пословању и унапређењу квалитета живота заједнице програм „Заједници заједно“ компаније НИС добио је многобројне награде и признања.

   • Извор
  • Танјуг
  • / vostok.rs
  • Повезане теме
  • НИС


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Врховни командант НАТО снага за Европу и заповедник европске команде америчке војске Кристофер Каволи изјавио је да је НАТО донео одлуку да појача резервне снаге унутар мисије на Косову...


Навршило се округло 25 година, од када је 14. априла 1999, у јеку НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, у пријатељску посету Београду дошао председник Белорусије Александар Лукашенко. Након срдачног...


Министру у Влади Србије задуженом за односе са дијаспором Ђорђу Милићевићу данас је забрањено да запали свећу и положи цвеће на споменик жртвама усташког логора Јасеновац. Рекли су ми...

Нова прилика за студентску праксу у НИС-уОстале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА